arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zoete aardappelstamppot met spruitjes

Huidbeschermende zoete aardappelstamppot met spruitjes en geitenkaas

Dat het eten van groente goed voor je is, is algemeen bekend, maar met deze zoete aardappelstamppot met spruitjes doe je daar nog eens een schepje bovenop. Een spruit is goed voor je huid.

Vrije radicalen

Zeg je anti-aging dan zeg je spruitjes. Deze groente knappen uit elkaar van de antioxidanten.
Vitamine A, B1, B6, C, E, K en de mineralen magnesium, fosfor, ijzer, nicotinezuur en foliumzuur zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schijn van kans maken. En mocht je gedurende de dag nog huidbeschadiging hebben opgelopen, dan zorgt fosfor ervoor dat deze weer hersteld wordt.

Ingrediënten zoete aardappelstamppot met spruiten

  • 4 zoete aardappels
  • 500 gram spruiten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 50 gram geitenkaas
  • geroosterde pijnboompitten
  • peper en zout

Recept zoete aardappelstamppot met spruiten

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Was en halveer de spruitjes, snij de ui klein en pel de knoflook.
  3. Schil de zoete aardappels en snij deze in gelijke stukken van 4 cm.
  4. Leg de spruitjes, samen met de knoflook en rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en voeg peper en zout toe.
  5. Rooster de spruitjes in ongeveer een halfuur gaar in de oven.
  6. Kook ondertussen de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten gaar.
  7. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de spruitjes, rode ui toe en schep om.
  8. Garneer met geitenkaas en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram