arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
antirimpelwortelsoep

Wortelsoep recept

Nu de winter op zijn hoogtepunt is, is de kans groot dat je iets bleker dan normaal door het leven gaat. Nu doet blush wonderen, maar om te voorkomen dat je überhaupt al denkt aan de gedachte om onder de zonnebank te gaan, kun je pittige wortelsoep in de strijd gooien.

Wortels zijn namelijk vanwege de enorme hoeveelheid bètacaroteen niet alleen goed tegen rimpels, maar ze zorgen ook voor de aanmaak van melamine (lees: een zomers kleurtje). Bètacaroteen (provitamine A ) behoort ook niet voor niets thuis in de top 5 antioxidanten. Want naast een gezond kleurtje, behoedt het je ook nog eens voor toekomstige rimpels door voor een stevigere huid te zorgen.

Mocht de hoeveelheid wortels niet voldoende zijn voor rode koontjes, dan geeft de rode peper het laatste duwtje. Geen zonnebank meer nodig. En vanwege de grote hoeveelheid vezels ook nog eens supergezond.

antirimpelwortelsoep-3

Ingrediënten wortelsoep

  • – 1 grote ui
  • – 2 tenen knoflook
  • – witte wijn
  • – 1 rode peper
  • – olijfolie
  • – zout en peper
  • – 500 gram winterpeen
  • – 2 tl korianderzaadjes, geplet
  • – geitenkaas
  • – 1 l kippenbouillon
antirimpelwortelsoep-2

Wortelsoep recept:

Voor de pittige wortelsoep snij je de ui en de knoflook en bak je deze rustig aan in olijfolie. Schil ondertussen de winterpenen en snij ze in evengrote plakjes. Als de knoflook en ui bruin zijn, kunnen de wortels ook in de pan. Voeg kippen- of groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg witte wijn naar smaak toe en laat dit alles minimaal een kwartiertje pruttelen. Hou je van extra pittige soep, voeg dan de rode peper met zaadjes toe. Slaan de vlammen je al uit van de gedachte om de zaadjes van een rode peper te eten, laat dan de zaadjes achterwege. Nadat alles minimaal 15 minuten gekookt heeft, pureer je alles met de staafmixer of blender. Serveer de soep in borden met een beetje geitenkaas.

Voor extra rode koontjes serveer je de wortelsoep heet. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram