arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Winterblues cheesecake met blauwe bessen

Winterblues cheesecake

Als je al geen glimlach op je gezicht krijgt van deze winterblues cheesecake met blauwe bessen, dan zorgt het gelukshormoon tryptofaan daar wel voor.

Tryptofaan

Tryptofaan komt voor in eiwitrijke voeding zoals melk, kaas, en eieren. Dit aminozuur staat aan de basis van de aanmaak van serotine.
Serotine is van invloed op hoe je je voelt, maar zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je beter slaapt. Je lichaam maakt dit aminozuur niet zelf aan, dus er zit niks anders op dan je aan deze cheesecake te vergrijpen.

Nog een laatste excuus (als je dat al nodig hebt), het kalium in blauwe bessen vermindert vochtophopingen onder je ogen en zorgt ervoor dat de vochtbalans van je huid beter wordt gereguleerd.

Ingrediënten winterblues cheesecake

  • 250 gram Bastogne-koeken
  • 150 gram ongezouten boter
  • 140 gram fijne suiker
  • 3 eetlepels maizena
  • 450 gram Mon Chou-kaas
  • 3 eieren
  • 175 milliliter zure slagroom
  • 1 vanillestokje
  • rasp van één citroen
  • 400 gram blauwe bessen

Benodigdheden:

  • springvorm van 23 cm
  • mixer

Recept Winterblues cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  2. Verkruimel de Bastogne-koeken en meng deze met 150 gram gesmolten boter. Verdeel de koekmix over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet hem minimaal 30 minuten in de koelkast.
  3. Klop de Mon Chou, 140 gram suiker en 3 eetlepels maizena door elkaar. Roer de zure room erdoor tot er een glad geheel ontstaat.
  4. Mix vervolgens de eieren, de citroenrasp en het sap door het mengsel. Voeg als laatste stap de blauwe bessen toe.
  5. Verdeel de vulling over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad, of tik een aantal keer tegen de de zijkant van de vorm, zodat de bovenkant van de Winterblues cheesecake glad wordt.
  6. Zet de springvorm in de oven op een rooster, met direct daaronder een braadslee met een laag kokend water (ongeveer 2/3 cm diep).
  7. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar.
  8. Laat de taart afkoelen en zet hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast. Haal de taart uit de springvorm en strooi de verse bosbessen erover.
  9. Serveer de cheesecake op kamertemperatuur.



Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram