arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
visschotel-met-kabeljauw-tomaat-pompoen-6

Visschotel met kabeljauw, tomaat & pompoen

Vanwege de enorme populariteit van zalm, delft hij soms het onderspit, maar kabeljauw is (bijna) net zo gezond. Hij behoort tot de magere vissoorten, maar ondertussen zit kabeljauw wel bomvol gezonde voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, vitaminen en mineralen. Vooral vitamine A, B2, B12 en D en de mineralen magnesium, ijzer, natrium en calcium zijn in deze vis aanwezig.

O, en dan is er nog het voordeel van de enorme hoeveelheid eiwitten in kabeljauw. Behalve dat deze aan de basis staan van een mooie huid, zijn eiwitten ook extreem verzadigend, vooral in combinatie met vezels (groente). Kabeljauw staat echt op nummer 1 als het gaat om het zorgen voor een vol gevoel, dus als je wilt afvallen (of niet aankomen!) zou je deze visschotel met tomaat en pompoen toch eens vaker op het menu moeten zetten

Tip: Kook de kabeljauw en de pompoen niet kapot, op die manier gaan er enorm veel vezels verloren.

visschotel-met-kabeljauw-tomaat-pompoen-7

Ingrediënten visschotel met kabeljauw, tomaat en pompoen

  • 1 ui
  • 350 gram kabeljauw
  • 1 rode peper
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gram (gesneden) pompoenblokjes
  • 50 ml witte wijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • Naar smaak toevoegen: peper, zout en (verse) oregano.
visschotel-met-kabeljauw-1

Recept visschotel met kabeljauw, tomaat en pompoen

  • Snij ui en knoflook en fruit deze in een pan aan met een beetje olie. Snij de rode peper (al dan niet voorzien van pitjes) klein en bak deze ook even kort mee. Voeg peper, zout, kerrie en kurkuma toe.
  • Doe de pompoenblokjes in de pan en bak deze ook even kort mee, ongeveer 3 minuten.
  • Meng 150 ml water met het bouillonblokje en doe deze bij de ui, knoflook, rode peper en pompoen. Voeg ook de witte wijn toe en laat het geheel even 10 minuten pruttelen.
  • Doe hierna de tomatenblokjes in de pan.
  • Snij de kabeljauw in grove blokken en leg deze in de pan. Laat de vis in ongeveer 10 minuten garen. Hierna is je visschotel met tomaat en pompoen klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram