arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
verse-doperwtjessoep-3

Recept verse doperwtensoep

De meeste groentes blinken vaak maar uit in één vitamine. Zo zitten worteltjes vol met vitamine A en spinazie en broccoli bijvoorbeeld vol met vitamine K. Maar een doperwtje heeft ze allemaal.

Zo vind je in dit kleine erwtje grote hoeveelheden vitamine K en vitamine C, maar daarnaast kun je ook nog eens voor vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11 en E bij doperwten terecht. En laten we ook niet de mineralen vergeten. Fosfor, zink, magnesium, koper, ijzer en kalium. Klein, maar fijn dus. Dat is ook de reden dat verse doperwtensoep niet kan ontbreken in de zoektocht naar de eeuwige jeugd.

verse-doperwtjessoep-2

Ingrediënten verse doperwtensoep

  • – 2 theelepels olijfolie
  • – 1 ui, gesnipperd
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 800 gram doperwten (diepvries)
  • – 0,75 liter kippenbouillon
  • – witte port
  • – paprikapoeder
  • – zeezout en gemalen peper
  • – 6 plakjes prosciutto
verse-doperwtjessoep-1

Recept verse doperwtensoep:

Voeg de olie en de ui in een pan met dikke bodem en bak de ui totdat deze zacht is. Voeg doperwten en bouillon toe en breng aan de kook. Eventueel met water zout, peper, paprikapoeder. Kook minimaal 6 minuten, totdat alle doperwten gaar zijn.

Voeg dan de port toe en laat het geheel minimaal 15 minuten pruttelen. Daarna kun je met een staafmixer alles pureren tot een soep. Gril ondertussen de prosciutto totdat deze knapperig is. Voeg toe aan de knalgroene soep. Eet smakelijk!

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram