arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vegetarische hamburger van bieten

Vegetarische hamburger van bieten

Je moet ervan houden, maar als je fan bent zit je gebakken (of gekookt in dit geval), want het zijn de rode bieten die deze vegetarische hamburger gezond maken, maar tegelijkertijd ook voor sterkere nagels, haren én botten zorgen.

Silica

Health & Lifestylecoach Karlijn Hoebe: "Vegetarische hamburgers van bieten zijn perfect als je een dag even geen vlees wilt eten. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier meteen een extra dosis silica binnenkrijgt. Dit nog niet zo bekende mineraal speelt een belangrijke rol speelt in het behoud van sterke botten, waardoor bijvoorbeeld het risico op botontkalking (zie artikel Dexascan) wordt verminderd."

Maar ook je haren, nagels en huid hebben baat bij silica. "Het mineraal maakt je haar steviger, waardoor het minder snel breekt en ook je nagels worden er sterker van. Zelfs bij de aanmaak van collageen is silica vereist."

Ingrediënten vegetarische hamburger van bieten (voor 4 personen)

  • 50 gram quinoa
  • 2 gekookte bieten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • ½ theelepel cayennepeper
  • naar smaak toevoegen: zout & (zwarte) peper

Benodigdheden:

  • oven + bakplaat
  • blender of keukenmachine
  • (kleine) pan

Recept vegetarische hamburger van bieten

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Kook de quinoa (volgens de verpakking) gaar en laat afkoelen of spoel af met koud water.
  3. Doe de bieten samen met de knoflook, ui, ei en citroensap in een keukenmachine of blender en pulseer kort.
  4. Doe het bietenmengsel in een kom en voeg de afgekoelde quinoa en havermout toe. Doe er ook de cayennepeper bij en breng op smaak met zout en peper. Roer het mengsel goed door.
  5. Vorm hamburgers van het bietenmengsel en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in de oven gaar in 25 minuten. NB: Keer de vegetarische hamburgers halverwege om.

Eet smakelijk!

TIP: Bij een vegetarische hamburger van bieten hoort natuurlijk een speltbroodje en hij is niet compleet zonder augurk, rode uienringen, tomaat en plakjes komkommer.

Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram