arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gevulde courgette met tempeh

Vegetarisch recept: gevulde courgette met tempeh

's Ochtends een plakje rosbief op een rijstwafel (want afvallen voor de zomer), een gezonde caesar als lunch en spaghetti bolognese is natuurlijk ook niet compleet zonder rundergehakt. Ongemerkt eet je op een dag meer vlees dan je denkt.
Niks mis mee, maar het hoeft allemaal niet in die grote hoeveelheden. Zelfs als je een enorme vleesliefhebber bent, is het weleens goed om eens een dag geen vlees te eten. En voor zulke momenten is er deze gevulde courgette met tempeh.

Tempeh

Geen zorgen: het betekent niet dat je vanaf nu compleet als vegetariër door het leven moet te gaan, in vlees zitten namelijk ook veel voedingsstoffen waar je niet zonder kan. En in plaats van standaard naar de tofu als vleesvervanger te grijpen, is tempeh vanwege de enorme hoeveelheden foliumzuur misschien zelfs nog wel beter.

Vegetarisch recept gevulde courgette met tempeh (1 persoon)

  • 1 courgette
  • 30 gram tempeh
  • 40 gram quinoa
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Ras el Hanout – Jonnie Boer
  • 20 gram feta
  • 1 el granaatappelpitjes
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 takje koriander
  • 1 el kokosolie
  • naar smaak toevoegen: zout & peper

Benodigdheden:

  • ovenschaal + oven
  • wok

Recept gevulde courgette met tempeh

  1. Verwarm de over voor op 200 °C. Halveer de courgette in de lengte en hol deze uit met een lepel. Leg de courgette in een ingevette ovenschaal en bak deze in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.
  2. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tempeh en de zoete paprika in kleine blokjes.
  4. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een wok en bak de tempeh in ongeveer 5 tot 6 minuten gaar. Voeg aan het eind ook nog de knoflook, ui en paprika toe en wok deze nog even mee.
  5. Draai het vuur zachter en voeg de quinoa toe, samen met 1 theelepel Ras el Hanout en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar.
  6. Vul de courgette met de vulling en verbrokkel de fetakaas erover. Garneer tot slot met het amandelschaafsel, granaatappelpitjes en wat verse koriander.

Eet smakelijk!

TIP: Gooi het vruchtvlees van de courgette niet weg, maar gebruik dit om bijvoorbeeld een lekkere soep van te maken!

Wil je graag advies over een gezonde levensstijl, persoonlijk voedingsadvies en inspirerende recepeten? Kijk dan voor meer informatie op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram