arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Karamel zeezoutkoeken

VEGAN RECEPT: karamelzeezoutkoeken

Bestond er ooit een leven voor karamelzeezout? Aan het lijstje karamelzeezoutchocolade, karamelzeezoutvla, karamelzeezoutcroissants, karamelzeezoutijs, karamelzeezoutnootjes, karamelzeezoutmousse, karamelzeezoutpopcorn, karamelzeezouttaart, karamelzeezoutmacarons en karamelzeezoutspread voor op brood, kun je nu ook deze vegan karamelzeezoutkoeken toevoegen.

Vegan

Je kan natuurlijk 1000 en 1 redenen opvoeren waarom deze karamelzeezoutkoeken goed zijn voor je huid, maar je kunt je energie ook beter besteden en als de wiedeweerga de keuken in duiken om deze (goddelijke) vegan karamelzeezoutkoeken te gaan bakken.

Ingrediënten vegan karamelzeezoutkoeken:

  • plantaardige margarine (om de taartvorm in te vetten)
  • 65 gram volkorenmeel
  • 6 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 240 milliliter amandelmelk
  • 3 eetlepels cacao nibs
  • 6 eetlepels amandelboter
  • 1/4 theelepel zout

Recept vegan karamelzeezoutkoeken:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ronde taartvorm van 24 centimeter in met plantaardige margarine of gebruik losse vormpjes.
  3. Meng de droge ingrediënten (volkorenmeel, bak- en cacaopoeder) in een kom. Zet opzij.
  4. Verhit 3 eetlepels plantaardige olie, ahornsiroop en vanillesuiker in een pan. Let op: roer niet tot de suiker goudbruin kleurt (na ongeveer 5 minuten). Zodra de ahornsiroop en de vanillesuiker gekaramelliseerd zijn, voeg je de amandelboter en het zout toe.
  5. Laat de karamel 10 minuten afkoelen.
  6. Doe de helft van de karamel bij de droge ingrediënten en roer er 240 milliliter amandelmelk door. Voeg daarna ook de cacao nibs toe.
  7. Doe het beslag in de ingevette taartvorm en giet er de overgebleven karamelsaus over. Bak de karamelzeezoutkoeken in ongeveer ongeveer 25 minuten gaar.
  8. Laat de karamelzeezoutkoeken voor het serveren 15 minuten op een rooster afkoelen.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram