arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vegan pindasoep

Vegan pindasoep

Vegan pindasoep, maar hij is ook de moeite waard als je niet plantaardig eet.
De basis van pindasoep wordt gevormd door pinda's en pindakaas. Simpel, maar deze soep valt of staat met het gebruik van de juiste pindakaas.

Welke pindakaas voor pindasoep?

De kwaliteit van de pindakaas is allesbepalend voor de smaak. Maar over smaak valt niet te twisten. De één zweert bij Calvé-pindakaas, terwijl de ander roept dat je pindasoep niet compleet is zonder de Surinaamse Faja Lobi-pindakaas. En het huismerk van de Albert Heijn is trouwens ook populair.

Welke pindakaas je uiteindelijk gebruikt is aan jou. Niacine, vitamine E, resveratrol, linolzuur: je huid is met elk merk blij.

Ingrediënten vegan pindasoep

  • 1 rode ui
  • verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 400 gram zoete aardappels
  • 3 eetlepels gezouten pinda’s
  • verse koriander
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram pindakaas
  • citroensap

Recept vegan pindasoep

  1. Snij de rode ui, gember en knoflook fijn.
  2. Schil de zoete aardappels en wortels en snij in grove stukken.
  3. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.
  4. Fruit in een soeppan de ui, knoflook, wortels en gember aan.
  5. Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappels en groentenbouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is.
  7. Serveer de vegan pindasoep met de gezouten pinda’s, verse koriander en citroensap.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram