arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
lentesalade-met-geroosterde-kikkerwten-7

Stralende lentesalade met geroosterde kikkererwten

Een masker van kikkererwten, kurkuma en amandelolie wordt door Indiase vrouwen beschouwd als hét masker in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Maar in plaats van kikkererwten op je gezicht te smeren, kun je ze ook eten. Het is namelijk de mangaan in kikkererwten die ervoor zorgt dat je rimpels spontaan verminderen.

Dit mineraal is onmisbaar in onze voeding en is een belangrijk onderdeel bij de opbouw van collageen. Daarnaast heeft het een beschermende werking en helpt het dus huidveroudering te voorkomen. In deze stralende lentesalade vind je dan ook enorm veel (geroosterde) kikkerwten.

lentesalade-met-geroosterde-kikkerwten-6

Naast de kikkererwten geeft de tempeh (lees: soja) in deze salade je ook nog eens een frisse teint. Zo zorgt soja voor een versnelde vernieuwing van je cellen, waardoor je huid automatisch gaat stralen. En ook niet geheel onbelangrijk: soja verfijnt je poriën, waardoor je huid egaler lijkt.

Deze lentesalade met geroosterde kikkererwten is trouwens niet alleen goed voor je huid, maar ook nog eens heel erg gezond. Want kikkererwten zitten bomvol fyto-oestrogenen. Deze hormonen worden gezien als een natuurlijke remedie tegen overgangsklachten en helpen o.a. broze botten te voorkomen.

lentesalade-met-geroosterde-kikkerwten-4

Wat heb je nodig voor deze lentesalade met geroosterde kikkererwten?

  • – 1 blik kikkerkerwten (400 gr)
  • – sla
  • – paprikapoeder
  • – kurkuma
  • – paprika
  • – feta
  • – tempeh
  • – olijfolie
  • – knoflook
  • – sojasaus
  • – zout en peper (naar smaak toevoegen)

lentesalade-met-geroosterde-kikkerwten

Hoe maak je deze lentesalade met geroosterde kikkererwten?

Het minst lastige aan deze salade is het roosteren van de kikkererwten en dat is letterlijk een peulenschilletje. Bij het roosteren van kikkererwten heb je namelijk niets nodig behalve een oven, kikkererwten, paprikapoeder en eventueel nog een beetje kurkuma. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Strooi paprikapoeder en een beetje kurkuma over de kikkererwten en leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat. Na ongeveer 20 minuten (met een beetje husselen tussendoor) zijn de kikkererwten helemaal krokant. 

lentesalade-met-geroosterde-kikkerwten-5

Ondertussen kun je in een pan de tempeh bakken. Snij deze in kleine reepjes en voeg (veel!) olijfolie toe in een pan. De tempeh kun je op smaak brengen met knoflook, peper en zout.

lentesalade-met-geroosterde-kikkerwten-2

Voor de rest van de salade is het een kwestie van snijden en alles bij elkaar voegen. Snij de paprika en de feta klein en voeg deze samen bij de sla. De dressing bestaat uit een mengsel van olijfolie, beetje sojasaus, knoflook, zout en peper. Als laatste voeg je de geroosterde kikkererwten en gebakken tempeh toe aan de salade. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram