arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Soep met spinazie en broccoli

Dat groene groente zoals broccoli en spinazie gezond zijn is waarschijnlijk al wel bekend, maar wist je dat dit ook voor sjalotjes geldt? Deze kleine uien bevatten meer antioxidanten (polyfenolen) dan de grote versie en ze zijn ondertussen ook nog eens goed voor de stevigheid van je bindweefsel, oftewel collageen en elastine. Ze vormen dan ook samen met spinazie en broccoli de basis voor deze soep.

Ondanks dat hij gezond is, blijft het soms voor hartige gerechten gek om kokosolie te gebruiken. De oplossing: Ghee. Deze boter heeft net als kokosolie, een zeer hoog verbrandingspunt, maar met de smaak van roomboter. Ter vergelijking: olijfolie verbrandt bij ongeveer 160°C graden, boter al bij 130°C en het verbrandingspunt van Ghee is ongeveer 250°C. Je kan hem dus zonder probleem gebruiken voor deze soep met spinazie en broccoli.

Ingrediënten soep met spinazie en broccoli

  • – 1 eetlepel ghee
  • – 300 gram spinazie
  • – 300 gram kleine broccoliroosjes
  • – 2 fijngesneden sjalotjes
  • – 2/3 knoflookteentjes
  • – peper en laos-kruiden
  • – 1 liter biologische bouillon

Benieuwd naar deze soep met spinazie en broccoli? Check de video voor het recept!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram