arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pepernotencake met amandelschaafsel

SINTERKLAAS-recept: pepernotencake met amandelen

Veel verder dan dat kaneel antibacterieel en ontstekingsremmend werkt en amandelen vitamine E bevatten, kom je niet. Maar vanwege het ongekende geluksgevoel (echte schoonheid zit vanbinnen), zit er niks anders op dan tot aan Sinterklaas elke dag een plak van deze pepernotencake met amandelschaafsel te eten.

Ingrediënten pepernotencake met amandelschaafsel

  • 200 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 50 milliliter melk
  • 4 theelepels koek- & speculaaskruiden
  • 100 gram pepernoten
  • optioneel: amandelschaafsel & extra pepernoten

Benodigdheden:

  • Mixer
  • cakevorm

Recept pepernotencake

Let op: de boter en de 4 eieren moeten op kamertemperatuur zijn.

  1. Klop de boter, kristal- en vanillesuiker op tot een romig geheel en voeg daarna één voor één de eieren toe. Mix tot een gladde massa.
  2. Doe de melk en het zelfrijzend bakmeel bij het beslag. Tip: wissel af, dus eerst beetje melk, vervolgens wat zelfrijzend bakmeel. Dan weer een scheutje melk en weer wat zelfrijzend bakmeel, enz.
  3. Meng de pepernoten met bloem, alvorens je ze samen met de koek- & speculaaskruiden toevoegt aan het beslag. Hierdoor zorg je ervoor dat de pepernoten langer knapperig blijven.
  4. Doe de mix in een cakevorm (tip: instuiven met bloem voorkomt dat de pepernotencake aan de vorm plakt) en versier hem met amandelschaafsel en pepernoten. Bak de pepernotencake in 60 minuten gaar op 160 graden.

Geniet van het gelukzalige gevoel bij elke hap :-)

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram