arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
kip-aubergine-paprika-broccoli-5

Salade met gegrilde kip, aubergine, paprika & broccoli

Sulforafaan

In de winter mag de stamppot dan favoriet zijn, in de zomer kun je vooral een frisse salade niet vaak genoeg op tafel zetten. Niet alleen omdat met hoge temperaturen je hongergevoel meestal ver te zoeken is, maar juist omdat je door het eten van groene (blad)groente je huid een handje kunt helpen bij het herstel van eventuele huidbeschadiging door de zon. In deze salade met gegrilde kip is het vooral de broccoli die deze taak heel serieus neemt. Alhoewel de spinazie (vitamine A & C), aubergine (mangaan, koper en magnesium) en paprika (luteïne en zink) doen ook goed mee.

salade-gegrilde-kip-aubergine-paprika-broccoli-1

Broccoli gezond

Broccoli is één van de gezondste groente die er is. De lijst met vitamines en mineralen in deze groente is eindeloos: vitamine A, B1, B2, B6, C, K. Het grote voordeel van broccoli is dat je door het eten van deze groente sulforafaan aanmaakt, een stof die je huid sneller doet herstellen als je verbrand bent door de zon.

Vitamine D mag dan ontbreken in het lijstje van vitamines in broccoli, hij zorgt wel dat de aanmaak van vitamine D uit zonlicht wordt gestimuleerd.

Laat het effect van sulforafaan nu weer versterkt worden als je het combineert met voedingsmiddelen die selenium bevatten. En dit mineraal vind je o.a. in knoflook. En die is volop aanwezig in de dressing van deze salade met gegrilde kip, aubergine, paprika en broccoli.

kip-aubergine-paprika-broccoli-4

Ingrediënten salade met gegrilde kip, aubergine, paprika & broccoli

  • 250 gram kipfilethaasjes
  • aubergine
  • paprika (rood)
  • 200 gram broccoli
  • Parmezaanse kaas
  • 100 gram (jonge) bladspinazie

Ingrediënten dressing:

  • 120 ml olijfolie
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • knoflook
kip-aubergine-paprika-broccoli-3

Recept salade met gegrilde kip, aubergine, paprika & broccoli

  • Regeren is vooruitzien, want voor deze salade is het belangrijk dat alle ingrediënten afgekoeld zijn, behalve de gegrilde kip. Dus dit betekent dat je van tevoren de aubergine, paprika en broccoli moet voorbereiden.
  • De aubergine is het lekkerst als je hem van tevoren laat uitlekken. Snij hem in kleine blokjes en bestrooi deze met zout. Laat hem minimaal 30 minuten uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de paprika ook in kleine blokjes en zet deze samen met de (uitgelekte) blokjes aubergine in de oven.
  • Kook ondertussen de broccoli in een pan met ruim water.
  • Voor de dressing is het een kwestie van het mixen van de ingrediënten. Dus 120 ml olijfolie, 60 ml balsamicoazijn, een eetlepel mosterd, een theelepel honing en de knoflook.
  • Sprenkel de helft van de dressing over de paprika, aubergine en broccoli en laat alles minimaal 30 minuten afkoelen.
  • Doe de jonge bladspinazie in een grote schaal en leg hier de afgekoelde groentes op.
  • Gril de kipfilethaasjes in de pan en serveer deze op de salade. Besprenkel de overige dressing over de salade.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de salade. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram