arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Rode linzenpasta met broccoli

Rode linzenpasta met broccoli

Het getuigt tegenwoordig van lef als je het aandurft om brood, pasta of aardappelen (koolhydraten!) in je boodschappenkar te leggen, maar toch kun je ze niet helemaal van je menu strepen. Health & lifestylecoach Karlijn Hoebe: "Het is een fabel dat je van koolhydraten dik wordt. Als je de snelle koolhydraten vermijdt, vormen ze juist een onmisbare bron van van energie en hoef je je echt geen zorgen te maken dat je ervan aankomt."

Deze rode linzenpasta bevat veel vezels, eiwitten en ook nog eens glutenvrij. "Ideaal als je fan bent van pasta, maar niet te veel snelle koolhydraten wilt eten."

Koolhydraten

Vooral je hersenen en spieren hebben af en toe behoefte aan koolhydraten. "Na het sporten is het belangrijk om de juiste koolhydraten te eten, zodat je spieren de kans geeft om te herstellen. Daarnaast zorgen ze voor zuurstoftransport naar je hersenen. Het is zelfs zo dat als je er te weinig van eet, je metabolisme vertraagt en je je ook slap en lusteloos voelt."

Ingrediënten (linzen)pasta met broccoli:

  • 150 gram rode linzenpasta
  • 200-250 gram biologische kipfilet
  • 1 stronk broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel basilicumpesto
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje Himalaya- of zeezout
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel kokosolie om in te bakken.

Benodigdheden:

  • oven + bakplaat
  • 1 wok
  • 1 pan

Recept (linzen)pasta met broccoli:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de broccoli klein en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de broccoliroosjes met paprikapoeder (eventueel ook zout) en zet deze minimaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Snij de knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes fijn.
  4. Bereid de linzenpasta volgens de verpakking. Gebruik je de linzenpasta van de Albert Heijn dan is deze in 6 minuten al dente (beetgaar).
  5. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een wok en bak hierin de fijngesneden knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes aan. Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en wok deze mee tot ze gaar zijn.
  6. Giet de linzenpasta af en schep hier vervolgens 1 eetlepel basilicumpesto doorheen.
  7. Snij de cherrytomaatjes in kwartjes.
  8. Pak 2 diepe borden en verdeel daarover de pasta, kip, broccoli en cherrytomaatjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Eet smakelijk.

TIP! Heb je nog wat pasta over? Ideaal als lunch voor de volgende dag!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram