arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rabarber crumble met havermout en aardbeien

Rabarber crumble met havermout en aardbeien

Onverwachts bezoek? Je gooit wat bloem, suiker, boter met fruit in een ovenschaal en je zet binnen een mum van tijd een overheerlijke crumble op tafel. Maar van de combinatie boter, bloem en suiker gaan natuurlijk alle alarmbellen af.
Deze rabarber crumble met havermout en aardbeien is net zo gemakkelijk te maken, net zo lekker én goed voor je huid.

Crumble

Een crumble is misschien wel het makkelijkste recept wat er is en het is vooral goddelijk. Het is eigenlijk een soort vruchtentaart zonder bodem. Het leukste van dit recept is: jij kiest welk(e) soort(en) fruit je erin doet. Of groente in dit geval, want je verwacht het misschien niet, maar rabarber is wel degelijk een groente.

Van nature is rabarber redelijk zuur en daarom wordt aan deze groente vaak veel suiker toegevoegd om hem zoeter te maken. Maar als je hem combineert met fruit, is dat helemaal niet nodig.

In het kader van gezond en verantwoord kun je deze rabarber crumble met havermout en aardbeien dan ook zonder zorgen op tafel zetten als toetje én zelfs de volgende ochtend gebruiken als ontbijt (lekker met yoghurt of kwark!).

Ingrediënten rabarber crumble met havermout en aardbeien (voor 4 personen)

  • 4 stengels rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • appel
  • sinaasappel
  • ½ theelepel vanillepoeder – van 1 stokje
  • 80 gram havervlokken
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje Himalaya- of zeezout
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing

Benodigdheden:

  • kleine ovenschaal
  • pan
  • kom

Recept rabarber crumble met havermout en aardbeien

  1. Verwarm de over voor op 180ºC.
  2. Was de rabarber en snij de stelen in kleine blokjes. Gooi de kontjes van de rabarber weg.
  3. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij deze doormidden. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.
  4. Kook de rabarber, samen met de appel, de aardbeien en het sap van de sinaasappel 5 minuten in een pan op laag vuur. Je hoeft geen extra water toe te voegen. Draai het vuur uit, voeg het vanillepoeder toe en schep dit erdoorheen. Giet het mengsel in een kleine ovenschaal.
  5. Voor de crumble: hak de hazelnoten fijn en doe deze samen met de havermout, kokosrasp, kaneel en zout in een kom. Roer alles goed door elkaar.
  6. Smelt de kokosolie in een pan en meng er vervolgens de honing doorheen. Voeg dit toe aan de hazelnoten, havermout, kokos, kaneel en zout en en kneed met je handen tot er een crumble ontstaat.
  7. Verdeel de crumble over de rabarber. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat de rabarbercrumble een beetje krokant en mooi goudbruin gebakken is.

Laat eventjes afkoelen... en eet smakelijk!

TIP: Wanneer je rabarber koopt, let dan op dat de stengels stevig zijn. De bladeren gebruik je niet wegens oxaalzuur. In hoge doseringen is dit zuur namelijk giftig.

Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram