arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Pompoensoep voor een mooie huid

Pompoensoep

Vitamine A (retinol) wordt verwerkt in heel veel gezichtscrèmes en bevordert de aanmaak van collageen. En van de populaire vitamine A-zuur crème is ook wetenschappelijk bewezen dat hij fijne lijntjes en rimpels vermindert. Maar je hoeft niet meteen naar je huisarts te rennen als je fan bent van vitamine A. Vitamine A kun je niet alleen smeren, je kan het ook op andere manieren binnen krijgen. Door pompoensoep te eten bijvoorbeeld.

Ik ben ben groot fan van vitamine A. Hij is namelijk niet alleen fantastisch als je rimpels wil bestrijden, het vermindert ook de kans op infecties, zorgt voor minder pukkels (vanwege de talgafscheiding) en vertraagt dus het ouder worden. Deze vitamine zorgt ook voor celvernieuwing in de opperhuid en hierdoor krijg je dus uiteindelijk een glanzende en jeugdige huid. Jippie!

Pompoen zit bomvol caroteen, ofwel provitamine A. Dit is een voorstadium van vitamine A. Pompoen werkt trouwens niet alleen huidverjongend, hij is ook nog eens goed voor de lijn. Pompoen bevat namelijk maar 26 kcal per 100 gram. Je kan er dus heel veel van eten (zonder room natuurlijk) en ook nog afvallen.

Als je nou echt niet van pompoen houdt, dan kan je vitamine A ook eten in de vorm van worteltjes, broccoli, groene kool, papaja en abrikoos. Ik ben echt gek op soepen, vooral in het weekend. Lekker makkelijk, gezond en goed voor de lijn. Oh ja, en als een soep ook nog eens huidverjongend werkt, ben ik al helemaal lyrisch.

Wat heb je nodig voor deze pompoensoep?

  • 2 pakken pompoen (te vinden in de diepvries van jouw supermarkt)
  • 2 gele paprika’s
  • olijfolie
  • laurierblaadje
  • 1 rode peper
  • bouillonblokje
  • Italiaanse kruiden
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • witte wijn
  • grote pan
  • staafmixer

Hoe maak je de pompoensoep?

Ik ben heel lui, want ik gebruik pompoen uit de diepvries. Ik vind dat echt de ontdekking van de eeuw, want van het snijden van een verse pompoen alleen al krijg ik nieuwe rimpels. Wat een gedoe. Ben je een verjongende soep aan het maken, krijg je van de stress alleen al nieuwe rimpels. Hoe fijn (en net zo gezond) is dan voorgesneden pompoen uit de diepvries?

Ik begin met een beetje olijfolie in de pan. Ondertussen heb ik alvast  2 witte uien in kleine stukjes gesneden en zodra de olijfolie warm is, bak ik deze samen met de teentjes knoflook, gele paprika’s en de Italiaanse kruiden in de pan. Daarna gooi ik 2 pakken pompoen bij de uien en de knoflook en bak ik deze nog even kort mee. Terwijl de pompoen meebakt, maak ik de bouillon klaar. Ik kook ongeveer 1/2 liter water en gooi hier een bouillonblokje bij. Zodra de bouillon klaar is, kan deze bij de pompoen in de pan. En omdat het weekend is, lekker veel witte wijn erbij. Ik hou wel van een beetje pit, dus ik kook ook nog een half pepertje

Dit alles laat ik ongeveer 45 minuten met een laurierblaadje pruttelen. Na ongeveer drie kwartier haal je het laurierblaadje uit de pan en met de staafmixer maak je alles helemaal klein. Klaar is je vitamine A-soep.

Let op: als je zwanger bent, is deze soep niet geschikt. Daarvoor bevat hij te veel vitamine A, wat ongezond is voor je ongeboren baby.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram