arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pizza met bodem van havermout

Pizza met bodem van havermout

Een pizza met bodem van havermout om een geïrriteerde huid te verminderen?! Havermout is niet alleen gezond, het is zelfs door de FDA erkend als 'skin protectant'. Dit ingrediënt kan namelijk huidirritatie, jeuk, uitslag, eczeem, een droge huid en een allergische reactie verminderen.

Bètaglucan

Het zijn de vezels in havermout (bètaglucan) die ervoor zorgen dat de vochtbalans van je huid weer hersteld wordt én ook in staat zijn om het ook zo te houden.

Alsof dit alles nog niet genoeg reden is om deze pizza met bodem van havermout te maken, zitten er in havermout ook nog saponiet die je huid reinigen en vitaminen en flavonoïden die kalmerend werken.
Maar ook als je huid van slag is door bijvoorbeeld het gebruik van vitamine A-zuurcrème kan je havermout gebruiken om je huid te kalmeren.

Voor het geval je geen last hebt van een geïrriteerde, droge huid: je kunt deze pizza met bodem van havermout ook gewoon klaarmaken, omdat hij heel lekker is.

Ingrediënten pizza met bodem van havermout (voor 1 pizza):

  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel kokosolie om in te bakken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ puntpaprika
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 2 handen spinazie
  • naar smaak toevoegen: peper & zout

Benodigdheden:

  • oven + bakplaat
  • blender of mixer
  • koekenpan

Recept pizza met bodem van havermout

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 °C.
  2. Doe de havermout, boekweitmeel, ei, zout en Italiaanse kruiden samen met 30 ml water in een blender en mix tot een (glad) beslag.
  3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en doe het beslag in de pan. Bak de pizzabodem van havermout aan beide kanten goudbruin.
  4. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk deze met de tomatenpuree.
  5. Snijd de paprika in stukjes en verdeel deze over de bodem. Strooi vervolgens de geitenkaas eroverheen met daarbovenop de spinazie.
  6. Zet de pizza tot slot voor 10 minuten in het midden van de oven.

TIP! Laat je creativiteit de vrije loop. Beleg de pizza met bodem van havermout met al jouw favoriete ingrediënten zoals courgette, tomaat, aubergine, rucola of tonijn. Kies wel voor onbewerkte (pure) ingrediënten.

Nog een tip: check de website van Karlijn Hoebe voor nog meer gezonde recepten.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram