arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pizza-bloemkool-bodem-1

Pizza met bodem van bloemkool

Pizza met bodem van bloemkool

Geen meer ruzie meer aan tafel, omdat je kinderen hun groente niet opeten en ook jij komt zonder problemen aan je dagelijkse ‘2 ons groente per dag’. En dat allemaal door deze pizza. Er zit namelijk meer dan 350 gram bloemkool verstopt in de bodem.

Bloemkoolbodem

Misschien dat je even moet wennen aan de gedachte van een bloemkoolbodem, maar hij doet bijna niet onder voor de variant van deeg.

Ondanks dat hij minstens zo gezond is, staat bloemkool meestal in de schaduw van de populaire broccoli. En dat terwijl hij bomvol vitamine C, K, eiwitten, thiamine, niacine, fosfor, riboflavine, magnesium, vitamine B6 en B5, foliumzuur, potassium en mangaan zit.

bloemkool-pizza-bodem

En ook vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen zou je deze pizza regelmatig moeten eten. Als je bergen bloemkool eet, kun je zelfs acne, artritis, obesitas, diabetes mellitus en colitis ulcerosa verminderen.

Ingrediënten pizza met bodem van bloemkool

  • 350 gram bloemkool
  • 1 ei
  • 1 blikje tonijn
  • tomatenpuree/gepelde tomaat uit blik
  • hüttenkase (te vervangen voor mozzarella, geitenkaas of parmezaan)
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • geraspte kaas (voor de bodem)

Benodigdheden:

  • staafmixer
  • bakpapier

bloemkoolpizza

Recept pizza met bodem van bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak 350 gram bloemkool klein met de staafmixer. Je kunt deze bloemkoolmix koken, maar je kunt ze ook 5 minuten in de magnetron zetten.
  2. Voor een enigszins krokante bodem is het heel belangrijk dat je het vocht uit de bloemkool haalt. Leg de bloemkool in een schone theedoek, maar ook een hydrofiele luier is heel geschikt. Laat de bloemkool uitlekken, of wring hem uit. Let op: hoe droger, hoe krokanter de bodem. En vergis je niet, er zit heel veel vocht in bloemkool.
  3. Meng de bloemkool met een ei, en eventueel kun je ervoor kiezen om nog wat geraspte kaas aan de bodem toe te voegen.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Bak de bloemkoolbodem in 20 inuten goudbruin.
  5. Na 20 minuten kun je beginnen met het samenstellen van jouw favoriete pizza. Bestrijk de bodem met tomatensaus en verspreid hier de tonijn en de hüttenkäse over.
  6. Plaats de ‘pizza’ nog 5 tot 10 minuten in de oven. Garneer hem eventueel met verse Italiaanse kruiden en/of basilicum.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram