arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
harissa-kip-pompoen-spinazie-feta-3

Pittige kip met pompoen, spinazie en feta

Pittige kip met pompoen, spinazie en feta

Pittig eten heeft niet alleen als voordeel dat je ter plekke voorzien wordt van een gezonde teint (geen rouge meer nodig!), maar kruiden zijn sowieso goed voor je huid, vanwege de enorme hoeveelheid antioxidanten. Dit geldt trouwens helemaal voor chilipepers. En laten die nu volop te vinden zijn in deze pittige kip met pompoen, spinazie en feta.

En pittig it is, want de kippendijen worden namelijk extra scherp door het gebruik van de Noord-Afrikaanse pasta harissa. Dit is een combinatie van chilipepers, cayennepeper, knoflook, gemalen koriander, karwijzaad en olijfolie. Je kunt deze marinade zelf maken, maar hij is ook gewoon kant-en-klaar te koop.

Capsaïcine

Chilipepers zorgen niet alleen voor de pittige smaak, maar het is de stof capsaïcine waardoor je ook minder snel trek hebt in suiker én in fast food. En als de pepers eenmaal je darmen hebben bereikt, gaan je vetcellen sneller werken waardoor er uiteindelijk meer calorieën verbrand worden.

Ingrediënten pittige kip met pompoen, spinazie en feta

  • 1 (fles)pompoen
  • 200 gram spinazie
  • 4 kippendijen
  • minimaal 1 eetlepel harissa
  • feta
  • tuinkers
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • naar smaak toevoegen: peper & zout 

Benodigdheden:

  • grillpan
  • wok
harissa-kip-pompoen-spinazie-feta-1

Recept pittige kip met pompoen, spinazie en feta.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Marineer de kippendijen met minimaal één eetlepel harissa, peper en zout. Voor de harissa geldt: hoe meer, hoe beter voor je huid, maar bouw het gebruik ervan wel rustig op.

Je kunt voor dit gerecht een flespompoen gebruiken, maar ook diepvriespompoen voldoet. In het geval van de flespompoen: snijd de pompoen doormidden en dan in halve manen. Maak hem schoon en snijd de schil eraf. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de stukken fles- of diepvriespompoen in de schaal. Sprenkel de olijfolie over de pompoen en leg 3 tenen knoflook en de rozemarijn erbij. Zet de pompoen ongeveer 35 minuten in de oven.

harissa-kip-pompoen-spinazie-feta-4

Bak de kippendijen in een grillpan aan elke zijde ongeveer 4 minuten. Mocht je handen overhebben, dan kun je alvast de spinazie roerbakken met een teentje knoflook, olijfolie, peper en zout.

Leg de kippendijen, pompoen en spinazie op een bord en strooi er naar eigen wens feta en tuinkers overheen. Voor de echte die-hards: je kunt eventueel nog wat extra verse peper gebruiken om het gerecht nog iets meer pit te geven. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram