arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pastinaaksoep-met-peer-1

Pastinaaksoep met peer

Tot voor kort behoorde hij nog tot de categorie ‘vergeten groente’, maar inmiddels kan je jezelf niet meer serieus nemen als je nog nooit pastinaak hebt gegeten. En je wordt al helemaal fan als je je realiseert dat deze pastinaaksoep met peer ervoor zorgt dat jij van je cellulite verlost wordt.

Natuurlijk kun je in principe op alle groentes het label ‘gezond’ plakken, maar sommigen springen er net even bovenuit. En de pastinaak is daar één van. Zo zit hij bomvol vitamine C (goed voor de aanmaak van collageen), maar pastinaak heeft bijvoorbeeld ook een positieve invloed op de afvoer van de gifstoffen uit je lichaam. Om over de enorme hoeveelheid antioxidanten nog maar te zwijgen.

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Deze witte wortel heeft een licht zoete smaak, wat in deze gezonde soep extra naar voren komt door toevoeging van de peer. De ingrediënten gember en kerrie, geven hem dan weer wat extra pit. Is dit naar jouw smaak nog steeds iets te weinig, dan zou je kunnen overwegen om een rode peper aan de soep toe te voegen.

Ingrediënten pastinaaksoep met peer (4 personen):

  • 400 gram pastinaak
  • 1 peer
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram hazelnoten
  • zwarte peper

Recept pastinaaksoep met peer

  1. Verhit één eetlepel kokosolie in een grote pan, snipper de rode ui en fruit deze kort aan. Maak de pastinaak en peer goed schoon en snijd deze in grove stukken. Voeg dit samen met een eetepel kerriepoeder toe en bak deze voor 2 minuten mee.
  2. Voeg vervolgens één liter water en twee bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of vet en hak ze daarna in grove stukken.
  4. Pureer de pastinaaksoep fijn met een staafmixer of mix de soep fijn in een blender.
  5. Serveer de soep in kommen met de geroosterde hazelnoten en een beetje versgemalen zwarte peper.

TIP! Door de enorme hoeveelheid vezels in pastinaak voorkomt deze soep een stijging van je bloedsuikerniveau en voorkomt hij dat je gaat snacken. Zodra je er ook nog stukjes kip of kalkoen (eiwitten) aan toevoegt, kun je hem helemaal perfect als maaltijdsoep serveren. Eet je liever geen vis of vlees, dan is feta ook een goede optie.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram