arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pangasiusfilet-oven-tomaat-basilicum-3

Pangasiusfilet uit de oven met tomaat en basilicum

Pangasiusfilet oven

Aangezien pangasiusfilet weinig omega 3-vetzuren bevat, is het dit keer niet de vis die dit gerecht zo gezond maakt, maar je moet het vooral van de tomaat (passata) en de basilicum hebben.

Vitamine C

Tomaat mag er in deze ovenschotel dan uitspringen vanwege de enorme hoeveelheid lycopeen, maar wat betreft de vitamine C moet je weer bij de basilicum zijn. Basilicum voegt namelijk niet alleen heel veel smaak aan dit gerecht toe, maar zorgt ook voor de broodnodige vitamine C (zelfs meer dan de tomaat!).

Deze vitamine is echt van onschatbare waarde voor je huid. Hij is echt één van de allerbelangrijkste antioxidanten en zonder deze vitamine is er bijvoorbeeld ook geen aanmaak van collageen.

Pangasiusfilet uit de oven met tomaat en basilicum

Mocht je nog twijfelen om een paar blaadjes toe te voegen: basilicum bevat ook een indrukwekkende hoeveelheid kalium, magnesium en mangaan en ook de hoeveelheden fosfor en zink zijn hoog.

Het is trouwens wel belangrijk om de basilicum pas op het laatste moment aan je maaltijd toe te voegen, het liefst zelfs pas als het gerecht al helemaal klaar is. Behalve dat de smaak beter is, blijven ook de vitamines en mineralen beter bewaard als je basilicum rauw serveert.

Toegegeven, met een paar blaadjes ben je er natuurlijk niet, maar serveer je naast deze pangasiusfilet uit de oven nog een gezonde salade met grapefruit (ook met basilicum!), dan weet je zeker dat je qua hoeveelheid vitamine C goed zit.

 pangasiusfilet-oven-tomaat-basilicum-2

Ingrediënten pangasiusfilet uit de oven met tomaat en basilicum

  • 200 gram pangasiusfilet
  • 350 ml passata/tomatensaus
  • 10 cherrytomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • knoflook
  • citroen
  • basilicum

Benodigdheden:

  • ovenschaal
  • rasp
pangasiusfilet-oven-tomaat-basilicum-1

Recept pangasiusfilet uit de oven met tomaat en basilicum

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook verse tomaten ontvellen en daarna pureren, maar passata is een stuk makkelijker en echt net zo gezond. Deze saus is namelijk gemaakt van rauwe gepureerde tomaten, maar alvast ontdaan van de zaadjes en het vel.
  • Snij de cherrytomaatjes doormidden en giet de passata in een ovenschotel. Leg de pangasiusfilet op de tomatensaus en voeg er de cherrytomaatjes, Italiaanse kruiden, knoflook en rasp van een citroen aan toe.
  • Bak de ovenschotel met pangasiusfilet in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Voeg als laatste stap de basilicum toe. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram