arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
omelet-met-spinazie-courgette-3

Omelet met spinazie en courgette

Omelet spinazie gezond

Tussen alle gezonde salades kan het zijn dat de omelet misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt, maar dit gerecht is lekker, makkelijk en gezond. En goed voor je huid.

Het zijn trouwens niet alleen de spinazie en courgette in deze omelet die ervoor zorgen dat dit gerecht zo gezond is, maar ook het effect op je huid van het eten van eieren wordt nog te vaak onderschat. Naast de vitamines A, B, C, D, E, K, omega 3-vetzuren en maar liefst negen aminozuren, bevat een ei maar liefst twintig procent van de dagelijks aanbevolen inname van insuline en choline. Deze zijn onmisbaar voor alle cellen in je lichaam én beschermen je hersenen tegen het ouder worden.

omelet-met-spinazie-courgette

Ingrediënten omelet met spinazie en courgette

  • 3 eieren
  • 1 eiwit
  • 100 ml water/magere melk
  • 2 plakken 30+-kaas
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 50 gram verse spinazie
  • (verse) basilicum
  • Naar smaak toevoegen: peper, zout en Italiaanse kruiden
  • olijfolie
omelet-met-spinazie-courgette-1

Recept omelet met spinazie en courgette

  1. Snij eerst de ui en courgette in kleine blokjes. Verhit daarna wat olijfolie in een koekenpan (met antiaanbaklaag!)
  2. Bak de gesneden uitjes in de pan, met wat peper en zout en voeg daarna de courgette toe. Bak het geheel minimaal 5 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Klop ondertussen de drie eieren, één eiwit samen met 100 ml water (of magere melk) luchtig op in een kom.
  5. Voeg de spinazie toe aan de uien en courgette. Zorg dat deze helemaal geslonken is, voordat je het eimengsel toevoegt.
  6. Laat de omelet minimaal 5 minuten langzaam gaar worden.
  7. Voeg kaas toe aan de omelet en plaats deze met pan en al in de oven. Laat hem ongeveer 10 minuten langzaam gaar worden in de oven.
  8. Voege eventueel nog verse basilicum toe. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram