arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
makkelijke-salade-zoete-aardappel-2

Makkelijke salade met zoete aardappel

Terwijl de gewone aardappelen in de schappen van de supermarkt blijven liggen (want: koolhydraten!), zijn de zoete aardappelen niet om aan te slepen. Zo behoort de zoete aardappel tegenwoordig zelfs tot de zogenoemde superfoods. Niet voor niets, want hij bevat bijvoorbeeld meer antioxidanten dan aardbeien. En hierdoor kan deze makkelijke salade met zoete aardappel niet vaak genoeg op het menu staan.

Laat je niet misleiden, ook de zoete aardappel bevat koolhydraten. Het grote voordeel van deze ‘aardappel’ is dat hij ook bomvol vezels en vitamines zit. Zo bevat hij o.a. grote hoeveelheden vitamine A en C. Een zoete aardappel heeft bijvoorbeeld dezelfde gezonde eigenschappen als een paprika en tomaat en hierdoor is hij goed voor de teint van je huid, haar én nagels.

makkelijke-salade-zoete-aardappel-4

En zelfs de kaas in deze makkelijke salade draagt bij aan een mooie huid. Kaas bevat namelijk veel calcium, foliumzuur én de zomerse vitamine D. 

Wat heb je nodig voor deze makkelijke salade met zoete aardappel?

  • – 300 gram zoete aardappels
  • – 100 gram spinazie
  • – 100 gram sla
  • – Parrano kaas
  • – pijnboompitten
  • – rode paprika
  • – 10 cherrytomaatjes
  • – knoflook
  • – olijfolie
  • – peper & zout
  • *optineel: zalm

Hoe maak je deze makkelijke salade met zoete aardappel?

Rauwe spinazie is dé perfecte basis voor elke makkelijke salade. Je kunt het heel gemakkelijk met sla mengen en op deze manier krijg je ongemerkt meer groente binnen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was en/of schil de zoete aardappels en leg ze in een ovenschaal. Snij de paprika in reepjes en voeg deze bij de zoete aardappels. Besprenkel alles met olijfolie, peper en zout en bak het in ongeveer 20 minuten gaar in de oven. Als je zalm bij je salade wilt eten, dan kan je hem in een aparte ovenschaal doen en naast de zoete aardappelen plaatsen.

makkelijke-salade-zoete-aardappel-3

Om de hoeveelheid lypoceen nog extra kracht bij te zetten, vind je in deze makkelijke salade ook nog eens cherrytomaatjes. Snij ongeveer 10 cherrytomaatjes in tweeën en leg ze in de schaal. Voeg er wat verse knoflook en olijfolie aan toe.

makkelijke-salade-zoete-aardappel-1

Makkelijke salade met zoete aardappel

Rooster de pijnboompitten en snij de Parrano-kaas in kleine stukjes. Deze kaas heeft een rijpe smaak, waardoor hij extra pit aan de salade geeft. Serveer alles op één bord, voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe en eet smakelijk.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram