arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
lasagne-met-groente-2

Lasagne met groente

Lasagne met groente recept

Het lijkt allemaal zo simpel: twee ons groente en twee stuks fruit, maar in de praktijk blijkt het toch vaak makkelijker om pasta op tafel te zetten, dan een uitgebreide groenteschotel. Cosmetisch arts Elle Vissers: “Deze lasagne voelt als een pasta, is net zo makkelijk te maken en door de deegbladeren te vervangen voor courgette bevat hij stiekem precies de hoeveelheid groente die je dagelijks nodig hebt. En ook niet geheel onbelangrijk: door de hoeveelheid groente bevat hij minder calorieën én is hij ook meteen een stuk gezonder.”

Courgette

Je zal het waarschijnlijk niet helemaal van een courgette verwachten, maar deze groente is zo gezond vanwege het hoge gehalte vitamine C. Daarnaast is hij makkelijk verteerbaar en bevat hij weinig calorieën (lees: 50 calorieën per 150 gram).

“Het grote voordeel van een courgette, is dat hij het hele jaar verkrijgbaar is en er is bijna geen andere groente te vinden die net zo veel mineralen bevat als een courgette. Hij zit bomvol kalium, magnesium, vitamine B1 en foliumzuur. En vooral dat laatste geeft dan weer een stralende teint aan je huid.”

lasagne-met-groente-1

Ingrediënten lasagne met groente (voor 2 personen):

  • – 1 courgette
  • – 250 gram kip of kalkoengehakt
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 250 gram kastanjechampignons
  • – 1 blikje tomatenpuree
  • – 250 gram tomatensaus
  • – flinke hand geraspte geitenkaas
  • – basilicum
  • – paprikapoeder
  • – peper en zout
  • – olijfolie

Benodigdheden:

  • – bakplaat
  • – kleine ovenschaal
  • – bakpan
lasagne-met-groente-2

Recept lasagne met groente:

“Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen dunne plakken van de courgette en leg deze op een bakplaat. Besprenkel de courgetteplakken met olijfolie, peper en zout. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten en maak ondertussen de saus klaar.”

“Voor de saus fruit je eerst de (in kleine stukjes gesneden) knoflookteentjes in olijfolie. Voeg daarna het kip-kalkoengehakt toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Bestrooi het gehakt naar smaak met kruiden zoals paprikapoeder, zout en peper. Bak vervolgens de champignons gedurende enkele minuten mee. Roer daarna de tomatenpuree en tomatensaus door het mengsel en verwarm het geheel.”

“Neem de bakplaat met de courgetteplakken uit de oven en bouw een lasagne: begin met een laag van de saus, vervolgens een laag courgetteplakken, dan weer een laag saus en tot slot weer een laagje courgetteplakken. Bestrooi de lasagne met de geraspte geitenkaas en wat gedroogde (verse kan natuurlijk ook!) basilicum. Schuif de lasagne nog 10 minuten in de oven (200 graden) tot alle kaas mooi gesmolten is. Eet smakelijk!”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram