arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Courgette pasta met garnalen

Huidverstevigende courgette pasta met garnalen

Laat je bewust deze maand (en misschien ook nog wel volgende maand) de koolhydraten even staan, maar heb je stiekem wel enorme trek in spaghetti? Geen nood, met behulp van de Spirelli zet je binnen 20 minuten een courgette pasta met garnalen op tafel. Orthomoleculair therapeut Karlijn Hoebe: "In plaats van deeg (tarwe) maak je deze pasta van courgette. Weinig calorieën, net zo lekker en je eet op deze manier ongemerkt heel veel groente. Daarnaast zit deze courgette pasta met garnalen vol met de huidverstevigende antioxidant astaxanthine."

Spirelli

Om het gevoel van spaghetti zo veel mogelijk na te bootsen is het zaak om de courgette in lange, dunne slierten te snijden. Je kunt hiervoor een dunschiller gebruiken, maar wil je het jezelf makkelijk maken dan ga je met een Spirelli aan de slag.



Ingrediënten courgette pasta met garnalen

  • 2 (kleine) courgettes
  • 150 gram garnalen
  • 1 zoete puntpaprika
  • 100 gram shiitake
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter gemberwortel – (rustgevend voor maag en darmen)
  • ½ rode peper
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel kokosolie
  • koriander

Benodigdheden:

  • spiraalsnijder/ Spirelli (te koop via deze link bij Bol.com)
  • staafmixer of blender
  • wok

Recept courgette pasta met garnalen

  1. Was de courgettes en gebruik de Spirelli om er 'spaghetti' van te maken.
  2. Was de rode paprika en maak de shiitake schoon met een handdoek of keukenpapiertje. Snijd de paprika en shiitake in dunne reepjes. Zet de courgettes, paprika en shiitake aan de kant voor later.
  3. Snipper het uitje en snij de knoflook, gember en rode peper fijn.
  4. Verhit in een wok de kokosolie en bak de ui, knoflook, gember en rode peper ongeveer 1-2 minuten aan.
  5. Voeg vervolgens de garnalen, de shiitake en de rode paprika toe. Zodra de garnalen mooi roze van kleur zijn kan je de courgette pasta toevoegen. Bak alles nog even goed door op hoog vuur ongeveer 2-3 minuten. Let op: blijf roeren.
  6. Meng voor de dressing het sap van een limoen, sojasaus en sesamolie.
  7. Schep de courgette pasta 2 diepe borden en schenk de dressing eroverheen. Serveer met verse koriander.

Eet smakelijk!

TIP: Dit gerecht smaakt koud ook lekker. Maak een extra grote hoeveelheid en neem het de dag erna mee voor een gezonde lunch.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram