arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
broccolitaart met oude kaas en ham

Huidverjongende broccolitaart met oude kaas en ham

Knapperig bladerdeeg in combinatie met kaas en verse groente. Eigenlijk heeft deze broccolitaart met oude kaas en ham helemaal geen introductie nodig, maar het huidverjongende gedeelte vraagt misschien om nog wat extra toelichting.

Door het enorme aanbod kan het zijn dat je de ouderwetse superfoods (groente!) tijdelijk even uit het oog verloren bent. In plaats van ladingen pompoenpitten, ongebrande noten, chia-, lijn- en hennepzaden door je yoghurt te gooien, kun je namelijk ook gewoon meer groente eten. Het zijn vooral de donkergroene groentes die bovenaan staan in de categorie ‘superfood‘.


Broccoli

Ook het aantal gezonde voedingsstoffen in broccoli zijn bijna eindeloos. Zo zit hij bomvol met vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur), vitamine A, K en E. Daar kan geen chiazaad tegenop.

Voor het geval je echt niet zonder je noten en zaden door het leven kan, en natuurlijk ook vanwege de gezonde vetten, vind je op de ingrediëntenlijst van deze broccolitaart trouwens wel cashewnoten terug.

Ingrediënten huidverjongende broccolitaart met oude kaas en ham

  • 7 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram broccoli
  • 125 ml slagroom (of crème fraîche)
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gram achterham (gesneden)
  • 250 gram oude kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 100 gram cashewnoten
  • Naar smaak toevoegen: peper en zout


Recept huidverjongende broccolitaart met oude kaas en ham

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de broccoli (in ruim water met wat zout) in 5 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af en laat goed uitlekken. Om te voorkomen dat de broccoli doorgaart, kun je hem afspoelen met koud water.
  3. Klop de 4 eieren samen met de slagroom op in een kom. Voeg daarna 125 gram kaas, oregano, peper en zout toe.
  4. Bekleed een bakvorm met de plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Bedek de bodem met 100 gram gerookte achterham.
  5. Verdeel de broccoli over de bodem en bestrooi deze eventueel nog met wat extra oregano.
  6. Verdeel het eiermengsel over de groente en voeg daarna de ongebrande cashewnoten toe. Strooi de rest van de kaas over de hartige taart.
  7. Bak de broccolitaart in 45-60 minuten goudbruin. Mocht hij tussentijds te donker worden, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram