arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Quinoabrood

HUIDVERBETEREND RECEPT: Quinoabrood

Superfoods zijn uit, maar dit quinoabrood moet je ook niet eten, omdat het gezond is, maar gewoon omdat het lekker is.

Quinoa

Tenzij je topsporter bent en relatief veel hoogwaardige eiwitten nodig hebt of je aan coeliakie lijdt, is er eigenlijk geen dringende reden om quinoa te eten.

Quinoa bevat misschien meer hoogwaardige eiwitten en vezels dan het doorsneegraan en bovendien zit het vol mineralen, zoals magnesium en mangaan en de hoeveelheid ijzer is ook zeer indrukwekkend te noemen, maar al met al worden de gezondheidseffecten wel overschat.

Je moet dit pseudograan dan ook gewoon zien als een prima afwisseling voor rijst of pasta. Of in dit geval voor (volkoren)brood.

Ingrediënten quinoabrood

  • 100 gram quinoa
  • 140 gram speltbloem
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels vanille-extract

Zo maak je quinoabrood:

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  3. Hak de hazelnoten en walnoten (grof) fijn en zeef de speltbloem.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de eieren, honing en vanille-extract.
  5. Voeg hier de rozijnen, quinoa, bakpoeder, speltbloem en de helft van de hazelnoten en de walnoten aan toe.
  6. Doe het beslag voor het quinoabrood in een cakevorm en strooi er de overige noten over.
  7. Bak het quinoabrood in ongeveer 60 minuten gaar in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram