arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Groene aspergesoep met zalm

Groene aspergesoep met zalm

Antibiotica zijn bekend, probiotica zijn inmiddels ook ingeburgerd, meta- en synbiotica negeren we voor het gemak ook maar even, maar prebiotica moet je eigenlijk wel in de gaten houden. Orthomoleculair therapeut Karlijn Hoebe: "Prebiotica zijn een verzamelnaam voor onverteerbare koolhydraten en vezels. Het klinkt misschien ietwat tegenstrijdig, maar het feit dat ze niet verteerd worden, maakt prebiotica juist zo gezond."

Groene asperges

Onverteerbaar en vezels in één zin en toch doe je er verstandig aan deze groene aspergesoep met zalm vol met onverteerbare vezels (prebiotica) op het menu te zetten: "Asperges en met name de groene, blinken uit in de hoeveelheid prebiotica. Deze fungeren als 'smeermiddel' voor je darmen en stimuleren de groei van gezonde bacteriën."

Maar voordat je eetlust helemaal verdwenen is, naast prebiotica bevat deze groene aspergesoep met zalm ook bijzonder veel vitamine B. "Deze vitamine speelt een sleutelrol in de omzetting van suikers in je lichaam. Hij voorkomt dat er suikerverbindingen ontstaan met je collageen en elastine en op deze manier is hij essentieel voor een stevige en gezonde huid."

Ingrediënten groene aspergesoep (4 personen)

  • 750 ml groentebouillon
  • 500 gram groene asperges
  • 150 gram gerookte zalmmoot
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kokosolie
  • zwarte peper

Benodigdheden:

  • staafmixer of blender
  • soeppan

Recept groene aspergesoep met zalm

  1. Snij het (houtachtige) einde van de asperges af.
  2. Hak de asperges en de courgette in grove stukken.
  3. Verhit één eetlepel kokosolie in een grote pan, snipper de rode ui en fruit deze samen met de knoflook kort aan.
  4. Doe vervolgens de groene asperges, courgette en groentebouillon in de pan.
  5. Voeg daarna één liter water en twee groentebouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Snij deze (zodra ze zijn afgekoeld) in blokjes.
  7. Snij de gerookte zalmmoot in kleine stukjes.
  8. Neem 2 stukken asperges met kopjes uit de soep. Deze dienen ter garnering.
  9. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Eventueel kun je nog water toevoegen voor de gewenste dikte.
  10. Breng de soep op smaak met zout & zwarte peper.
  11. Verdeel de aspergesoep over de kommen en garneer met de aspergekopjes, stukjes gerookte zalm en het ei.

TIP: De combinatie van asperges met ei, oftewel vezels en eiwitten zorgen langer voor een verzadigd gevoel.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram