arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Quinaowafels

GLUTENVRIJE SNACK: Quinoawafels met tonijn

Zelfs als je geen last van je darmen krijgt als je gluten eet (glutenintolerantie), is het niet onverstandig om af en toe eens een glutenvrije snack te eten. Health & lifestylecoach Karlijn Hoebe: "Gluten zijn eiwitten die voorkomen in graansoorten zoals tarwe, gerst, spelt, kamut en rogge. Behalve in brood kom je gluten ook tegen in pasta, koekjes, bier en sojasaus. En ze zitten ook vaak verstopt in allerlei producten waar je dat minder snel zou verwachten, zoals kant-en-klare soepen, bouillonblokjes, snoep, vruchtensap en boterhamworst.”

Glutenvrij

Bij een overgevoeligheid voor gluten reageert je immuunsysteem met een allergische reactie waarbij de dunne darm wordt beschadigd en ontstekingen worden veroorzaakt. "Door deze ontstekingen neemt je dunne darm de voedingsstoffen niet of nauwelijks op. Ontstekingen in het lichaam kunnen uiteindelijk leiden tot ontstekingen van je huid en op die manier huidproblemen veroorzaken. Zo kan inname van gluten mogelijk huidproblemen als rosacea verergeren.”

"Deze quinoawafels met tonijnsalade zijn laag in calorieën, vezelrijk en een ideale snack als je ervoor kiest om (soms) glutenvrij te eten."

Ingrediënten quinoawafels met tonijnsalade (4 stuks)

  • 4 quinoawafels
  • 1 blikje tonijn – op waterbasis
  • 100 gram gemengde sla
  • ¼ komkommer
  • ½ puntpaprika
  • ¼ appel
  • ¼ rode ui
  • 1 kleine zure augurk
  • 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • ¼ tl paprikapoeder
  • naar smaak toevoegen: peper & zout

Recept quinoawafels met tonijnsalade

  1. Laat de tonijnsalade uitlekken.
  2. Snij de komkommer, appel, augurk, paprika en rode ui klein en voeg deze toe aan de tonijn.
  3. Breng de tonijnsalade op smaak met mayonaise, mosterd en paprikapoeder. Voeg eventueel ook peper en zout toe.
  4. Verdeel de gemengde sla over de quinoawafels en schep er de tonijnsalade bovenop.

Eet smakelijk!

TIP: Veel supermarkten en reformwinkels bieden tegenwoordig veel producten aan die geen gluten bevatten, waaronder brood en pasta. Dat betekent alleen niet dat je ze onbeperkt kunt eten en blijf dan ook kritisch op producten met de benaming ‘glutenvrij’.


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram