arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ginger beer zonder alcohol

Ginger beer zonder alcohol

Het heeft alle schijn tegen, maar er is geen druppel alcohol te vinden in ginger beer. Althans niet in deze zelfgemaakte variant.

Ginger beer is er in alle soorten en maten. Met gist, zonder gist, met suiker, zonder suiker en je kunt het jezelf ook nog heel moeilijk maken door zelf gember te fermenteren. Of je kunt gewoon verse gember, citroen en koolzuurhoudend water met elkaar mengen. Net zo lekker én net zo gezond.

Los van het feit dat gember ontstekingsremmend werkt, goed is tegen hart- en vaatziekten, misselijkheid en maagklachten vermindert, je stofwisseling een boost geeft en goed voor je huid is, is het enige minpunt van ginger beer eigenlijk dat het alcoholvrij is.

Ingrediënten ginger beer

  • 100 gram verse gember
  • 2 citroenen
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 500 ml water met koolzuur

Recept ginger beer

  1. Was de gember en rasp hem (met schil en al) op een grove rasp.
  2. Pers één citroen uit.
  3. Doe de gember, het sap van de citroen en de rietsuiker in een kom.
  4. Voeg 500 ml bruisend water toe en laat het geheel minimaal 10 minuten staan.
  5. Haal het gemberbier door een zeef en serveer met een schijfje citroen.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram