arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde wrap met forel

Gezonde wraps met forel

Bij vette vis denk je waarschijnlijk niet meteen aan forel, toch behoort deze vis tot één van de meest gezonde soorten. En in plaats van altijd maar weer zalm op tafel te zetten, zou je onder het mom van gevarieerd eten eens kunnen overwegen om wraps met forel te serveren.

Zo gezond als een vis

Het mag dan misschien ietwat wennen zijn om je vertrouwde zalm te vangen voor de relatief onbekende (en minder populaire!) forel, maar eigenlijk verschillen de twee vissen niet zo veel van elkaar. Zo zit forel namelijk ook boordevol omega 3, eiwitten én asthaxanthine.

Mocht je tijdelijk even vergeten wat het effect van astaxanthine op je huid heeft: deze is 100 keer krachtiger dan vitame E, voorkomt huidbeschadiging door de zon door je te beschermen tegen uv-stralen en daarnaast vermindert hij ook de oxidatieve stress die vrije radicalen kunnen aanbrengen.

En juist vanwege de enorme hoeveelheid astaxanthine kan je deze wraps met forel in de zomer niet vaak genoeg serveren.

Ingrediënten gezonde wraps met forel (1 persoon)

  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • 100 ml bietensap
  • citroen- of limoensap
  • theelepel mierikswortel of mosterd
  • 1 theelepel (suikervrije) mayonaise
  • 20 gram rucola
  • 100 gram gerookte forel
  • snufje Himalaya-zout
  • snufje zwarte peper
  • 1 theelepel kokosolie om in te bakken

Benodigdheden:

  • blender of mixer
  • grote koekenpan

Recept wraps met forel

  1. Doe het ei samen met de havermout, het bietensap en wat zout en peper toen in de blender en mix tot een glad beslag.
  2. Verwarm in een koekenpan een klein beetje kokosolie.
  3. Doe het beslag in de pan en bak de wrap aan beide kanten lichtbruin.
  4. Mix in een klein kommetje de mayonaise en mierikswortel met een paar druppels citroen- of limoensap.
  5. Bestrijk de wrap met de saus en leg hier vervolgens de rucola en tot slot de forel bovenop.
  6. Rol de wrap voorzichtig op en zet eventueel vast met een (saté)prikker.

Geniet ervan!

TIP: Lukt het je niet om één keer per week vis te eten of lust je überhaupt geen vis? Niet getreurd: astaxanthine heeft hetzelfde effect op je huid als je het tot je neemt in de vorm van supplementen. Bij voorkeur wel van een niet-verontreinigde micro-algenbron. En laat je die nu volop vinden in de visolie pillen in het Furrow Huidpakket.

Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram