arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde vegetarische erwtensoep

Gezonde (vegetarische) erwtensoep

Spliterwten, winterpeen, ui, prei en knolselderij: veel gezonder kan je het bijna niet krijgen. En vanwege de overvloed aan vezels is deze erwtensoep ook nog eens anti-aging.

Vezels worden vaak geassocieerd met (volkoren)brood, maar je vindt ze ook in groente en fruit. Vezelrijke voeding bevordert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de groei van gezonde bacteriën en wordt daarom steeds vaker gelinkt aan het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten, een beroerte, darmkanker en diabetes type 2.

Roggebrood

En over vezelrijke voeding gesproken: in plaats van vlees eet je deze erwtensoep natuurlijk ouderwets met roggebrood.
Dit 'brood' blinkt ook uit qua vezels en bevat daarnaast ook nog een indrukwekkende hoeveelheid vitamine B6, E, ijzer en kalium.

Qua weerstand zit je met deze gezonde (vegetarische) erwtensoep voorlopig goed.

Ingrediënten gezonde (vegetarische) erwtensoep

  • 1 winterpeen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ knolselderij
  • 1 prei
  • 500 gram spliterwten
  • 2 liter groentebouillon
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • Naar smaak toevoegen: chilipoeder, peper & zout.

Recept gezonde (vegetarische) erwtensoep

  1. Snipper de ui en fruit deze samen met twee teentjes knoflook en olijfolie in een grote pan kort aan.
  2. Snij ondertussen de winterpeen, knolselderij en prei in kleine blokjes.
  3. Voeg de groentebouillon en het laurierblad toe. Laat het geheel 30 minuten (zachtjes) koken.
  4. Spoel de spliterwten af en doe deze bij de bouillon in de pan.
  5. Doe de gesneden winterpeen, knolselderij en prei erbij en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
  6. Naar smaak toevoegen: chilipoeder, peper en zout
  7. Pureer de erwtensoep met een staafmixer fijn. Let op: verwijder eerst het laurierblad.
  8. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram