arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde eierkoeken

Gezonde eierkoeken (zelf maken)

Pasen! Oftewel: paaseitjes, paasbrood (met spijs), croissantjes, jus d'orange én gezonde eierkoeken.

Sonja Bakker

Ondanks dat eierkoeken door dieetgoeroe Sonja Bakker zijn uitgeroepen tot verantwoord tussendoortje zijn ze een stuk minder gezond dan ze op het eerste gezicht lijken. Behalve weinig vet, bevat een eierkoek minimaal twee collageenafbrekende suikerklontjes.

Maar je kunt dit 'euvel' vrij makkelijk verhelpen door ze zelf te maken. Met behulp van amandelmeel, ahornsiroop en eventueel vanille-extract zijn ze een stuk gezonder én beter voor je huid.


Ingrediënten gezonde eierenkoeken

  • 4 grote, biologische eieren
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 200 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosrasp
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • snufje zout
  • optioneel: vanille-extract

Recept gezonde eierkoeken

  1. Verwarm de oven op 180 ºC
  2. Klop de eieren en voeg de ahornsiroop toe.
  3. Voeg het amandelmeel, kokosrasp en baking soda erbij en roer alles door elkaar.
  4. Strijk het beslag tot 6 kleine (of 3 grote) rondjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de lepel om een mooie ronde vorm te maken.
  5. Bak de eierkoeken in ongeveer 8 - 10 minuten gaar.
  6. Garneer de gezonde eierkoeken eventueel met kokosolie en amandelschaafsel.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram