arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-chocoladetaart

Gezonde chocoladetaart

Gezond betekent niet dat je per se de hele dag een spinaziesmoothie moet drinken of groenten moet eten. Zo kan zelfs een chocoladetaart gezond zijn. Het zijn meestal de suikers en voorverpakte bakpoeders die een chocoladetaart ongezond maken. Aangezien je in dit recept rauwe cacaopoeder, dadels, vijgen ongezouten noten en honing vindt, kan je het met recht een gezonde chocoladetaart noemen. gezonde-chocoladetaart-9

Wat heb je nodig voor deze gezonde chocoladetaart?

Voor de bodem:

  • – 60 gram cacaoboter
  • – 150 gram hazelnoten
  • -3 theelepels rauwe cacaopoeder
  • -3 theelepels rauwe honing

Voor de chocoladetaart:

  • – 300 gram pecannoten
  • – 150 gram dadels zonder pit
  • – 150 gram gedroogde vijgen
  • – 3 theelepels (rauwe) honing
  • – 5 theelepels rauwe cacaopoeder
  • – 1 1/2 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

  • – 200 ml kokosolie
  • – 120 gram rauwe cacaopoeder
  • – 3 theelepels donkere agavesiroop
gezonde-chocoladetaart-2

Hoe maak je deze gezonde chocoladetaart?

Deze gezonde chocoladetaart is opgebouwd uit 3 lagen: de bodem, de taart zelf en de topping. Je begint met het maken van de bodem. Laat de 60 gram cacaoboter au bain marie langzaam smelten. Ondertussen maal je de 150 gram hazelnoten helemaal fijn. Hieraan voeg je de 3 theelepels rauwe cacaopoeder en de theelepels honing toe. Zodra de cacaoboter helemaal gesmolten is, meng je alle ingrediënten van de bodem door elkaar. gezonde-chocoladetaart-3

Leg een laagje bakpapier in de bodem van een springvorm (ongeveer 22 cm). Spreid het bodemmengsel over de springvorm uit. Laat dit even rusten, terwijl je verder gaat met de bereiding van de chocoladetaart.

gezonde-chocoladetaart-6

Chocoladetaart

Voor de chocoladetaart maal je de 300 gram pecannoten helemaal fijn, evenals de dadels en de gedroogde vijgen. Doe alles allemaal bij elkaar en voeg er de rauwe honing, cacao en het vanille-extract aan toe. Mix/roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat het één geheel wordt. Je hebt hiervoor in principe geen mixer nodig, en kunt het ook gewoon met je handen mengen. Leg het chocoladetaartmengsel boven op de bodem en verdeel het gelijkmatig uit. Laat dit minimaal 3 uur rusten, eventueel in de koelkast.

gezonde-chocoladetaart-1

Topping

De topping voor deze gezonde chocoladetaart bestaat uit kokosolie, heel veel cacaopoeder en donkere agavesiroop. Laat eerst de kokosolie au bain marie smelten. Daarna voeg je er de 120 gram cacaopoeder en 3 theelepels donkere agavesiroop aan toe. Laat deze ongeveer 20 minuten afkoelen, voordat je hem over de taart giet. Laat de chocoladetaart in zijn geheel nog even afkoelen. Zodra de chocolade hard is, kun je de taart serveren.

gezonde-chocoladetaart-3

 

Let op: hij is behalve heel lekker, ook behoorlijk machtig. 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram