arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Herfstmelk met kurkuma

GEZOND RECEPT: Herfstmelk met kurkuma

Een boswandeling, open haard, erwtensoep, kaarsjes, wind, zuurkoolstamppot, regen, paddenstoelen, glühwein, kastanjes en natuurlijk hoort bij de herfst ook warme chocolademelk met slagroom. Maar die kun je voor de verandering ook een keer vervangen door deze herfstmelk met kurkuma. Health & lifestylecoach Karlijn Hoebe: ''Kurkuma is één van de meest krachtige specerijen voor een mooie huid."

Kurkuma

Vooral als je last hebt van een onzuivere huid, doe je er goed aan regelmatig kurkuma te eten (of te drinken!): "Deze specerij beperkt de afscheiding van sebum van je talgklieren. Daarnaast is hij ook nog eens ontstekingsremmend en heeft hij een kalmerende werking op je huid. Niet alleen bij acne, maar ook bij het bestrijden van andere inflammatoire huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, wordt kurkuma dan ook steeds vaker ingezet."

Maar ook bij andere (huid)problemen kan kurkuma helpen: "Als je het regelmatig eet of drinkt, kan het ondersteuning bieden bij het verminderen van pigmentatie, de groei van gezichtshaar remmen en je huid verstevigen door de aanmaak van collageen te stimuleren.''

Ingrediënten melk met kaneel en kurkuma

  • 500 ml amandel- rijst- en/of kokosmelk
  • 2 cm geschilde verse geelwortel of 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 cm geschilde verse gember of ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel kardemompoeder
  • een snufje zwarte peper
  • optioneel: honing

Benodigdheden:

  • steelpan
  • zeef

Recept melk met kaneel en kurkuma

  1. Als je verse geelwortel en kurkuma gebruikt, verwijder dan eerst de schil en snij ze vervolgens in kleine stukjes.
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg één voor één alle kruiden toe. Verwarm de melk in 5 minuten op laag vuur (let op: niet koken!) en roer deze af en toe door.
  3. Giet vervolgens de melk door een zeef en verdeel hem over 2 kopjes.
  4. Hou je van zoete melk? Voeg dan nog wat honing toe.

Geniet van de herfst, en van een mooie huid!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram