arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezond-recept-4

Gezond recept couscous met rauwe broccoli

Zodra je groente gaat koken verliest hij vaak tussen de 20 en 50% van de vitamines. Maar om nu voortaan alleen nog maar rauwe groentes te eten, vraagt ook nogal om wat doorzettingsvermogen. Toch is de rauwe broccoli juist wat dit gezond recept couscous zo lekker (en kleurrijk!) maakt.

rauwe-broccoli

Rauwe broccoli

Een combinatie van vitamines, mineralen en heel veel antioxidanten zorgen ervoor dat broccoli bijna bovenaan staat in de categorie ‘superfood‘.  De lijst aan gezonde voedingsstoffen is bijna eindeloos. Zo zit hij bomvol met vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur), vitamine A, K en E. Vooral voor broccoli geldt dat als je hem rauw eet dat de vitamines en mineralen behouden blijven.

dadels

Wat heb je nodig voor dit gezond recept couscous?

  • – 1 pak couscous
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – blokjes kipfilet
  • – 3 el za’atar (blikje 65 gr. Euroma by Jonny Boer)
  • – 1 limoen (schoongeboend)
  • – 500 gram broccoli (in roosjes)
  • – 1 blik kikkererwten
  • – 4 el extra vierge olijfolie
  • – 500 gram dadels (in reepjes gesneden)
  • – 60 gram gezouten pecannoten
  • *optioneel: kaneel
couscous

Hoe maak je dit gezond recept couscous?

Leg 3 eetlepels za’atar op een bord en meng er de blokjes kipfilet doorheen. Bak deze helemaal gaar in een pan en leg ze apart in een (oven)schaal.

Rasp daarna de groene schil van de limoen en doe het samen met de broccoli, olijfolie (eventueel nog wat kaneel) en de helft van de pecannoten in de keukenmachine en maal dit helemaal fijn.

gezond-recept-1

Gezond recept couscous

Doe de couscous in een kom en schenk er 110 ml kokend water over en laat dit 10 minuten afgedekt staan. Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes en laat de kikkererwten uitlekken. Daarna is het een kwestie van mengen. Doe het broccoli-mengsel, dadels, kikkerewten en de rest van de pecannoten door de couscous.

Plaats het geheel nog even 10 minuten op 130 graden in de oven, alleen om nog even op te warmen. Serveer samen met de kip. Eet smakelijk!

Tip: Eet je vegetarisch dan kun je de kip uit dit recept helemaal weglaten. 

 

 

   

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram