arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezond paasontbijt met tropisch fruit

Gezond paasontbijt met tropisch fruit

Heb je het gevoel alsof je de oliebollen net achter de kiezen hebt en zie je er enigszins tegenop om met Pasen weer aan een uitgebreide ontbijttafel te zitten, dan biedt dit gezonde paasontbijt met tropisch fruit uitkomst.

Nu de lente is begonnen en de voorjaarszon zich regelmatig laat zien (met een beetje fantasie) maakt de mandarijn, abrikoos en perzik langzaam plaats voor tropisch fruit. Life & Healthcoach Karlijn Hoebe: "En vooral de mango mag in deze periode niet ontbreken."

Mango gezond

Weinig calorieën, zoet en vooral ook gezond: "Mango is rijk aan ijzer, calcium en magnesium en bevat veel vezels. Daarbij is de vrucht ook een vitaminebom: vitamine A, B6, C en foliumzuur zijn volop vertegenwoordigd. En vergeet ook niet de antioxidanten, zoals bijvoorbeeld bètacaroteen en zeaxanthine."

En ook in het kader van een eventuele winterdepressie is het verstandig om dit gezonde paasontbijt met tropisch fruit regelmatig op tafel te zetten: "Dankzij de aanwezigheid van het gelukshormoon tryptofaan, zou je van het eten van mango gelukkig kunnen worden."

O, maak je geen zorgen over de pannenkoekreepjes in dit gezonde paasontbijt. "Omdat ze gemaakt zijn van boekweitmeel geven ze je langer een vol gevoel, waardoor je (hopelijk) ook minder snel trek hebt in zoetigheid. Wel zo fijn met het oog op de zomer."

Ingrediënten gezond paasontbijt met tropisch fruit

  • 150 ml kokosrijstmelk
  • 1 eetlepel chiazaden
  • 1 ei
  • 30 gram boekweitmeel/amandelmeel/rijstmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje Himalayazout
  • 1 theelepel kokosolie
  • ¼ mango
  • pitjes van ¼ granaatappel
  • 2 eetlepels kokosschaafsel

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • blender of mixer

Recept gezond paasontbijt met tropisch fruit

  1. Doe 100 ml kokosrijstmelk in een kom en voeg hier de chiazaden aan toe. Roer door en zet dit vervolgens aan de kant.
  2. Meng het boekweitmeel, ei, 50 ml kokosrijstmelk, kaneel en zout in een blender of mixer tot een gladde massa.
  3. Verhit 1 theelepel kokosolie in een koekenpan en doe het beslag direct na het blenden/mixen in de pan. Draai na een paar minuten de pannenkoek om en bak de andere kant bruin. Draai het vuur uit en laat de pannenkoek iets afkoelen.
  4. Schil de mango, snijd deze in blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel.
  5. Snijd de pannenkoek in reepjes. Pak een diep bord en schep hierin de reepjes pannenkoek samen met de mango en granaatappelpitjes.
  6. Schenk vervolgens de kokosrijstmelk met chiazaden eroverheen en besprenkel met de kokosrasp. Eet smakelijk!

Wil je meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram