arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
80/20-salade

De 80-20-salade

Hoe vaak heb je je al niet voorgenomen om vanaf nu alleen maar gezond te eten? Om vervolgens toch dat koekje in je mond te stoppen. En nog één, omdat het nu toch geen zin meer heeft.

Een gezonde levensstijl is geen kwestie van 100% gezond leven. Een gezonde levensstijl betekent 80% gezond eten en de overige 20% zelf invullen met minder gezonde dingen. Net zoals deze 80-20-salade. Hij bestaat voor het grootste gedeelte uit rucola, verse groente en zoete aardappel, maar er is ook nog ruimte voor bacon, maple syrup en geitenkaas.

Ingrediënten 80-20-salade

  • 100 gram rucola
  • 2 zoete aardappels
  • 200 gram sperziebonen
  • ½ avocado
  • 6 plakjes bacon
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram amandelen

Voor de dressing:

  • sap van een citroen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • naar smaak toevoegen: peper en zeezout

Recept 80-20-salade

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de zoete aardappels in blokjes en leg op ze een met bakpapier beklede, bakplaat.
  3. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie, zeezout en tijm en bak ze in het midden van de oven in ongeveer een halfuur gaar.
  4. Was de rucola en verdeel over twee borden.
  5. Kook ondertussen de sperziebonen en snij de avocado in stukjes en leg op de rucola.
  6. Bak de bacon in een koekenpan en besprenkel deze met de maple syrup.
  7. Meng voor de dressing de honing met het sap en de rasp van een halve citroen, de olijfolie en wat peper en zeezout.
  8. Verdeel de zoete aardappel, de geitenkaas, bacon en amandelen over de rucola.
  9. Besprenkel met de dressing.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram