arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Courgettesoep met parmezaanse kaas

Courgettesoep met Parmezaanse kaas

In plaats van een glas rode wijn bij het koken, kun je misschien beter een glas witbier achteroverslaan. Of een Hertog Jan toevoegen aan deze courgettesoep met Parmezaanse kaas.

Bier gezond

Bier wordt vaak gekoppeld aan (dronken) voetbalsupporters, maar hoort vanwege zijn indrukwekkende siliciumgehalte zeker in het rijtje gezonde producten thuis. Mits je er natuurlijk niet dagelijks een krat van leegdrinkt.

Silicium bevordert de stevigheid en elasticiteit van je huid en beschermt tegelijkertijd de afbraak van collageen door de zon.
Vooral een tekort aan dit mineraal zie je terug in je huid. Je huid wordt droger, je nagels breken sneller af en je haar wordt pluiziger. En je snapt dat als je ouder wordt, het siliciumgehalte automatisch daalt.

Ingrediënten courgettesoep met Parmezaanse kaas

  • 1,5 liter water
  • 4 (witte) uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 courgettes
  • 3 pastinaken
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 2 bouillonblokjes (groente of kip)
  • 1 Hertog Jan
  • 150 gram pijnboompitten
  • Naar smaak toevoegen: peper en zout.

Recept courgettesoep met Parmezaanse kaas

  1. Verhit de boter in een ruime pan en voeg de uien en knoflook toe. Draai het vuur halfhoog.
  2. Door de uien langzaam te bakken (geen hoog vuur!) komen de suikers vrij, die langzaam omgezet worden in karamel. Het is belangrijk om de uien regelmatig om te scheppen.
  3. Voeg gedoseerd het bier aan de uien en knoflook toe.
  4. Zodra het bier verdampt is, doe je de courgette, pastinaak en bouillon in de pan. Draai het vuur nog lager en laat het minimaal 20 minuten zachtjes koken.
  5. Laat de groente even afkoelen en voeg dan de Parmezaanse kaas toe. Mix het tot een gladde massa met een blender of staafmixer.
  6. Serveer met pijnboompitten.

TIP: Is het drinken van melk niet jouw favoriete bezigheid? Het verhoogde niveau van silicium in bier kan ook bijdragen aan een hogere botdichtheid.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram