arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Courgettekoekjes

Courgettekoekjes

Als het te mooi is om waar te zijn, dan moet je meestal op je hoede zijn, maar aan deze courgettekoekjes zitten eigenlijk alleen maar voordelen: ze zijn makkelijk te maken, lekker én goed voor je huid. Je kunt ze gebruiken ter vervanging van brood (lekker met kaas!), als gezond tussendoortje of als je er een salade bij serveert, dan zijn deze courgettekoekjes zelfs geschikt als lunch of diner.

Natuurlijk is de courgette gezond en ook voor de eieren en kokosolie geldt dat ze bijdragen aan een mooie huid, maar het geheim van deze courgettekoekjes zit hem in de aanwezige kruiden.

Paprikapoeder gezond

Health & lifestylecoach Karlijn Hoebe: "Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde/gerookte gemalen paprika’s". En laat die groente nu vol zitten met luteïne. "Deze antioxidant beschermt je huid tegen vrije radicalen en helpt zo huidveroudering tegengaan. En paprikapoeder staat erom bekend dat het je huid weerbaarder maakt tegen verbranding door uv-straling."

En ook voor de cayennepeper in deze courgettekoekjes geldt dat hij een positieve invloed heeft op je huid: "Een betere doorbloeding, vol met vitamines (A,B,C, E en K) en ontstekingsremmend."
Probeer je enthousiasme wel enigszins te temperen, want te veel cayennepeper (gemalen rode pepers!) zorgt er niet alleen voor dat de vlammen je uitslaan, maar kan ook een allergische reactie veroorzaken.

Ingrediënten courgettekoekjes (3 stuks)

  • ½ courgette
  • 3 eieren
  • rode ui
  • 3 eetlepels boekweit- of rijstmeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje cayennepeper
  • snufje himalaya- of zeezout
  • snufje zwarte peper
  • 1 theelepel kokosolie om in te bakken

Benodigdheden:

  • blender
  • koekenpan

Recept courgettekoekjes:

  1. Snijd de halve courgette en de rode ui klein. Voeg ze samen met de rest van de ingrediënten in de blender totdat er een mooi dik beslag ontstaat.
  2. Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan. Schep met een lepel 3 hoopjes van het beslag in de pan en strijk deze iets uit. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

TIP: Regeren is vooruitzien: maak meerdere courgettekoekjes tegelijk klaar. Je kan ze namelijk prima in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Lekker en makkelijk om mee te nemen als tussendoortje.

Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram