arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Caesarsalade-wraps met kip

Caesarsaladewraps met kip

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Niks mis met de flextariër, maar dierlijke eiwitten spelen een sleutelrol in de aanmaak van hyaluronzuur. Aan de caesarsaladewraps met kip dus.

Dierlijke eiwitten

Eiwitten staan aan de basis van alle processen in je lichaam. En dus ook van je huid. Omdat je lichaam geen eiwitten opslaat, is het belangrijk om voldoende binnen te krijgen met voeding.

Dierlijke eiwitbronnen, zoals vlees, vis, gevogelte, eieren en zuivel lijken het meest op het eiwit dat in je lichaam voorkomt. En dierlijke eiwitbronnen bevatten ook meestal meer van bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine B6, B12, ijzer en zink.

Misschien overbodig om te zeggen, maar deze caesarsaladewraps met kip maak je vanzelfsprekend met biologische, grasgevoerde kip.

Wil je het toch liever bij plantaardige eiwitten houden, dan kun je de kip vervangen door tempeh.

Ingrediënten caesarsaladewrap met kip

  • 2 kipfilets
  • 2 little gems
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram (magere) yoghurt
  • 30 gram Grana Padano
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 4 meegranentortilla's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • naar smaak toevoegen: peper en zout

Recept caesarsaladewraps met kip

  1. Verwijder de onderkant van de little gems en snij klein (in reepjes).
  2. Meng de olijfolie, de kipkruiden en eventueel peper en zout. Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de olijfolie. Laat deze even intrekken.
  3. Rasp ondertussen de Grana Padano, rooster de pijnboompitten en pers de knoflook.
  4. Doe de magere yoghurt, samen met de geraspte Grana Padano, de geperste knoflook en de wittewijnazijn in een kom. Meng goed door elkaar.
  5. Roerbak de kipfiletreepjes voor ongeveer 5 minuten.
  6. Verdeel de little gems, de kipfilet en de pijnboompitten over de tortilla's en sprenkel hierover de dressing, de pijnboompitten en de kipfilet. Rol de tortilla's op en snij ze eventueel doormidden.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram