arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
boekweitpannenkoeken-kaneel

Boekweitpannenkoeken met banaan en kaneel

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In plaats van een ingewikkelde (en stuk minder lekkere!) groenteschotel op tafel te zetten kun je met behulp van deze boekweitpannenkoeken met banaan en kaneel ook heel veel goed doen voor je huid.

Arginine en lysine

In tegenstelling tot ‘bloem’ waarmee je pannenkoeken normaal gesproken bakt, zit boekweitmeel vol met plantaardige eiwitten en is het rijk aan aminozuren zoals arginine en lysine. Arginine versterkt je afweersysteem en speelt een cruciale rol als het gaat om celverdeling, wondgenezing en het verwijderen van ammoniak uit het lichaam.

Maar ook lysine is onmisbaar voor je huid. Dit enzym is weer nodig voor het herstellen van je weefsel, de aanmaak van antistoffen, hormonen en andere enzymen.

Magnesium

Het verminderen van stress is waarschijnlijk het laatste zetje dat je nodig hebt om meteen de keuken in te duiken om deze boekweitpannenkoeken met kaneel en banaan te bakken. De aanwezigheid van vitamine B en magnesium in boekweitmeel hebben namelijk een rustgevend effect.

Ingrediënten (8 pannenkoeken)

  • 2 rijpe bananen
  • 250 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel (wijnsteen)bakpoeder
  • snufje Himalaya- of zeezout
  • 2 el kokosolie om in te bakken

Optioneel:

  • handje paranoten
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 eetlepel cacao nibs

Recept boekweitpannenkoeken

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in een blender of mix met een (staaf)mixer tot een glad beslag.
  2. Verhit een klein beetje kokosolie in de koekenpan. Drie eetlepels van het beslag staan voor één boekweitpannenkoek.
  3. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin en leg deze vervolgens op een bord. Herhaal dit tot het beslag op is.
  4. Garneer de boekweitpannenkoeken met plakjes banaan, honing en eventueel nog wat extra kaneel. Extra lekker is om het geheel te besprenkelen met wat gehakte paranoten en pure cacao nibs.

TIP: heb je nog pannenkoeken over? Bewaar ze dan in de koelkast. Deze boekweitenpannenkoeken met banaan en kaneel zijn namelijk heel geschikt als een gezond tussendoortje.

Wil je meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram