arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bietensoep met gember

Bietensoep met gember

Tussen alle pepernoten en kerstkransjes is het misschien geen slecht idee om af en toe wat gezonds op tafel te zetten. En als je dan toch bezig bent, serveer dan een bietensoep met gember om meteen van die nare verkoudheid af te komen.

Orthomoleculair therapeut Karlijn Hoebe: "Gember wordt vaak gebruikt in thee of om eten te kruiden, maar vanwege de etherische oliën die in de gemberwortel zitten, is hij vooral goed voor je als je verkouden bent of als je je grieperig voelt. Behalve dat gember je laat zweten, zorgt hij ervoor dat er meer witte bloedlichaampjes worden aangemaakt en je weerstand wordt verhoogd."

Gember gezond

Maar ook als je niet verkouden bent, is het een goed idee om deze bietensoep met gember te eten: "Vanwege het ontstekingsremmende effect van gember op je huid heb je er ook profijt van als je last hebt van een onrustige huid of acne. Reden genoeg dus om eens deze bietensoep met gember te maken. Snel, simpel en vooral ook heel erg lekker."

Ingrediënten bietensoep met gember

  • 500 gram voorgekookte rode bieten
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn – (bevordert de spijsvertering)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • zwarte peper

Voor de topping:

  • 200 ml geitenyoghurt
  • verse peterselie

Benodigdheden:

  • staafmixer of blender
  • soeppan

Recept bietensoep met gember

  1. Snij de rode ui, knoflook en bleekselderij in kleine stukjes. Schil de gemberwortel, verwijder de pitjes uit de rode peper en snij deze ook fijn.
  2. Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak bovenstaande ingrediënten samen met een eetlepel komijnpoeder voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Schil de zoete aardappel en snij deze, samen met de bietjes in blokjes en voeg deze ook toe.
  4. Meng 750 ml water met 2 bouillonblokjes en doe deze in de pan. Laat het geheel minimaal een kwartier zachtjes koken.
  5. Pureer de bietensoep fijn met een staafmixer of een blender. Als hij te dik is, kun je eventueel nog wat extra water toevoegen.
  6. Breng hem op smaak met citroensap, balsamicoazijn en zwarte peper.
  7. Serveer de bietensoep met peterselie en een eetlepel geitenyoghurt.

TIP: Je zou het misschien niet direct verwachten, maar deze bietensoep met gember is koud ook erg lekker. Ideaal dus voor onderweg.

Extra tip: Voor meer informatie over een gezonde levensstijl, voeding en coaching dan kun je trouwens terecht op de website van Karlijn Hoebe.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram