arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
belgische-wafels-met-kokosyoghurt-7

Belgische wafels met kokosyoghurt

Misschien zijn deze Belgische wafels niet het meest gezonde ontbijt op deze aardbodem, maar met een beetje fantasie ben je toch nog goed bezig door de aanwezigheid van kokosyoghurt.

Kokosyoghurt smaakt net zo lekker als hij eruitziet, maar bevat geen toegevoegde suikers of zoetstoffen, maar is een plantaardige yoghurt op basis van pure ingrediënten (kokosnoot, water, maniokwortel & probiotische culturen).

En misschien ook nog handig om te vermelden: kokosyoghurt is niet gemaakt van koemelk en dus ideaal als je last hebt lactose-intolerantie. Geldt niet helemaal voor deze Belgische wafels met kokosyoghurt, aangezien er crème fraîche in het recept verwerkt zit.

belgische-wafels-met-kokosyoghurt-3

Gezonde vetten

Het is vooral het laurinezuur in de kokosyoghurt dat zorgt dat deze Belgische wafels nog enigszins ‘verantwoord’ zijn (als dat al nodig is). Laurinezuur is een verzadigde vetsoort met antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en beschermt je tegen ongewenste infecties.

Daarnaast is kokosyoghurt goed voor je cholesterol. Het wordt vaak vergeten dat cholesterol essentieel is voor een sterke huidbarrière en een gezonde glans. En het grote voordeel van het combineren van de Belgische wafels met de kokosyoghurt is dat hij een vol gevoel geeft, waardoor je genoeg energie hebt tot aan de lunch.

belgische-wafels-met-kokosyoghurt-2

Ingrediënten Belgische wafels met kokosyoghurt

  • 75 g boter
  • 250 gram crème fraîche
  • 75 g suiker
  • 1  vanillestokje
  • 2  eieren + 3  eidooiers
  • 1  citroen
  • 1  sinaasappel
  • zout
  • 250 g bloem
  • 100 gram kokosyoghurt
  • Nutella
  • kaneel

Benodigdheden

  • wafelijzer
belgische-wafels-met-kokosyoghurt-4

Recept Belgische wafels met kokosyoghurt

  1. Verwarm het wafelijzer alvast voor.
  2. Smelt ondertussen de boter. Let op: laat hem niet bruin worden. Schraap het merg uit het vanillestokje en rasp de schil van de citroen en sinaasappel.
  3. Meng met een garde (geen mixer nodig!) de crème fraîche, de suiker, het merg van het vanillestokje, de rasp van de citroen en sinaasappelrasp, eieren en eidooiers door elkaar. Voeg een snufje zout toe. Roer als laatste stap de bloem en de boter door het beslag.
  4. Doe het beslag met een pollepel in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 5 minuten goudbruin. Serveer met een eetlepel Nutella en kokosyoghurt en besprenkel met kaneel. Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram