arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bananenbrood met koffie

Bananenbrood met koffie

Bananenbrood met koffie. Nee, geen bananenbrood én koffie, maar bananenbrood met koffie. Ontbijt en koffie in één. Hap, slik en weg ben je. En het is nog gezond ook.

De meningen over cafeïne zijn verdeeld. Toch komen uit steeds meer epidemiologische studies de positieve eigenschappen van koffie naar voren. Dagelijks een kopje koffie werkt volgens de onderzoekers niet alleen levensverlengend, maar vertraagt ook het tempo van mentale veroudering en verkleint de kans op de ziekte van Parkinson.

Gooi nog maar een extra kopje espresso door je bananenbrood.

Ingrediënten bananenbrood met koffie:

  • 1 kopje espresso
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 90 gram dadels
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Recept bananenbrood met koffie

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Zet een kopje espresso en laat dit afkoelen.
  3. Doe de bananen en dadels in een kom en pureer tot een gladde massa.
  4. Voeg de eieren toe en mix het geheel vervolgens nog een keer goed door elkaar.
  5. Meng daarna de droge ingrediënten (havermeel, amandelmeel en bakpoeder) door het beslag.
  6. Voeg als laatste stap de espresso toe en meng het geheel met een spatel goed door elkaar.
  7. Vul een met bakpapier beklede cakevorm met het beslag en zet het bananenbrood met koffie minimaal 45 minuten in de oven. De baktijd verschilt per oven. Het kan soms wel een uur duren, voordat je bananenbrood klaar is.

Eet smakelijk.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram