arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anti-griepsoep

ANTIGRIEP-recept: Dahlsoep

De kippensoep heeft inmiddels zijn beste tijd gehad. Heb je weinig energie, zit je niet zo lekker in je vel of voel je een verkoudheid opkomen, dan zet je tegenwoordig Dahlsoep op het menu. De laos, kardemom, kerrie, kurkuma, koriander, komijn, gember en cayennepeper in deze Indiase soep maken korte metten met elke denkbare herfstbacterie.

Herfst

Geen herfst zonder hoestbui, keelpijn en/of loopneus. Het is moeilijk om een najaarsgriep helemaal te voorkomen, maar je kunt de symptomen wél verlichten met o.a. gember, laos en cayennepeper. Deze smaakmakers geven pit aan de soep (en warmte aan je leven), maar zorgen er ook voor dat bacteriën minder kans maken om je lichaam binnen te dringen. Mocht het er onverhoopt toch één gelukt zijn, dan zorgen deze kruiden ervoor dat je sneller weer beter bent.

Ingrediënten Dahlsoep

  • 300 ml groentebouillon
  • 400 ml water
  • 180 gram rode linzen
  • 2 (middelgrote) zoete aardappels
  • 2 bosuitjes
  • 3 (middelgrote) wortels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember

Specerijen:

  • ½ theelepel laospoeder
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • naar smaak toevoegen: cayennepeper

Recept Dahlsoep

  1. Verhit één eetlepel kokosolie in een grote pan, snipper de rode ui en fruit deze samen met de teentjes knoflook kort aan.
  2. Voeg alle specerijen toe en bak deze ook even kort mee.
  3. Giet 300 ml groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  4. Spoel de linzen (in een zeef) af en voeg deze aan de soep toe.
  5. Snij de lente-uitjes klein en de zoete aardappellen en de wortels in kleine blokjes. Zodra de linzen 5 minuten hebben gekookt, kunnen deze groenten erbij.
  6. Kook de Dahlsoep in ongeveer 30 minuten gaar.
  7. Serveer met wat anti-aging platbrood en extra lente-uitjes.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram