arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
anti-aging bananenbrood

Anti-aging bananenbrood

Het is misschien ietwat gewaagd om aan het recept van het populaire bananenbrood te tornen, maar als je bedenkt dat het uiteindelijk een kruising tussen een appeltaart én bananenbrood is, dan wordt het ineens een stuk minder riskant.

Anti-aging bananenbrood

Je kunt ervoor kiezen om de ongezonde versie van bananenbrood te maken met suiker en bloem, maar het kan ook gezond, lekker (understatement!), zonder gluten en lactosevrij. En door appel te verwerken in het recept heeft hij ook nog eens een gunstig effect op je huid.

An apple a day keeps the doctor away

Het is de polyfenol, quercetine en een lading antioxidanten in de appel die je huid verstevigen en ervoor zorgen dat je beter beschermd bent tegen vrije radicalen. En er is zelfs nog ruimte in de appel voor vitamine C, B5 en B9. Met recht een anti-aging bananenbrood wat je huid (en haar!) gezond houdt.

Mocht je twijfelen over welk soort appel je moet gebruiken, kies dan in ieder geval voor de rode soort. Daar zit van het bovenstaande lijstje het meeste in.



Ingrediënten anti-aging bananenbrood

  • 3 (rijpe!) bananen
  • 3 eieren
  • rijstmelk of ongezoete amandelmelk (koemelk- en lactosevrij)
  • 150 gram rijst-, boekweit-, of amandelmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Himalaya- of zeezout
  • 2 appels
  • optioneel: rozijnen & zonnebloempitten (30 gram)

Benodigdheden:

  • cakevorm
  • mixer of garde

Recept anti-aging bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Prak de bananen fijn met een vork.
  3. Klop de eieren los in een mengkom met een mixer of een garde en voeg hieraan de geprakte banaan toe, een scheutje melk, het boekweitmeel, kaneel, wijnsteenbakpoeder en zout. Klop of mix het geheel tot een glad beslag.
  4. Schil de appels en snijd daar een paar plakjes vanaf voor de garnering van het bananenbrood. Snij de rest van de appels in kleine blokjes. Meng deze door het beslag, eventueel met de rozijntjes en zonnebloempitten door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm en garneer deze met de plakjes appel.
  6. Bak de cake in 45 minuten in de oven op 180ºC. gaar. Laat de appelbanaan-cake daarna een paar minuutjes afkoelen (als dat je nog lukt ;-)).

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram