arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Aardappelsalade met kip, sperziebonen en noten

Aardappelsalade met kip, sperziebonen en noten

Aardappelen = koolhydraten = hoge glycemische index = dik. Maar aardappelen zijn ook gewoon gezond, lekker en goed voor je huid. En als je er een salade van maakt met kip, sperziebonen en noten (gezonde vetten), valt het met dat dikmakende aspect ook wel mee.

Rauwe aardappelen

Je doet er verstandig om tijdens de bereiding van deze aardappelsalade niet alle aardappelen te koken, want rauw zijn ze juist in staat om wallen, donkere kringen, pigmentvlekken en een droge huid te verminderen.

Aardappelen zijn rijk aan vitamine C, kalium, zwavel, koper, fosfor, chloride en sulfur. Samen goed voor het reinigen van je huid, het elimineren van gifstoffen, het verminderen van vochtophopingen en andere oneffenheden, het verhelderen van je teint, het voorkomen (en verminderen) van pigmentvlekken en het verstrakken van je huid.

Rauwe aardappel kun je rechtstreeks op je huid aanbrengen. Leg voor, tijdens of na het maken van deze aardappelsalade met kip, sperziebonen en noten de aardappel op je gezicht je laat minstens 30 minuten inwerken. Spoel af met lauwwarm water.

Ingrediënten aardappelsalade met kip, sperziebonen en noten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 gram dragon
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 kipfilets
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

Recept aardappelsalade met kip, sperziebonen en noten

  1. Schil de aardappelen en snij ze in (kleine) blokjes.
  2. Was de sperziebonen en snij de uiteinden af. Eventueel kun je ze nog halveren om de kooktijd te verkorten.
  3. Kook de aardappelen (en sperziebonen) in 10 minuten beetgaar.
  4. Pers de teentjes knoflook en hak de dragon fijn.
  5. Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm en bak deze in een antiaanbakpan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de aardappelen en sperziebonen bij de kip in pan.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg als laatste stap de knoflook, de kidneybonen, dragon, wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng door elkaar.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram