arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hartige aspergetaart met antioxidanten

Hartige aspergetaart met superantioxidanten

Zoals er superfoods zijn, zijn er ook superantioxidanten. En glucathion is er daar één van. Tenzij je maandelijks 200 euro overhebt voor een vitamine-infuus, kan je je dosis glutathion ook binnenkrijgen met groente, fruit, vlees en noten. Of met deze hartige aspergetaart.

Glutathion

Glutathion komt voor in elke cel van je lichaam. Deze antioxidant beschermt je tegen alle vormen van oxidatieve stress (uitlaatgassen, pesticiden, kwik, roet, cfk's, kool-, fijn-, en stikstof) en is ondertussen ook verantwoordelijk voor het ontgiftingsproces in je lichaam.

Stijve gewrichten, vermoeidheid en allerlei andere ouderdomskwaaltjes? Het zou zomaar eens te maken kunnen hebben met jouw voorraad glutathion.
En je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: hoe ouder je wordt, hoe minder glutathion.

Asperge

Groente en fruit zijn goede, natuurlijke voedingsbronnen van glutathion. Met behulp van spinazie, boerenkool, wortelen, ui en broccoli kun je je voorraad glutathion op peil houden, maar vooral asperges bevatten een hoge concentratie van deze superantioxidant.

Hartige aspergetaart

  • 5 vellen hartige bladerdeeg
  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 witte asperges
  • 1 ui
  • 150 ml kookroom
  • paneermeel
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • (verse) peterselie
  • Naar smaak toevoegen: peper & zout

Benodigdheden:

  • Quichevorm

Recept hartige aspergetaart

  1. Ontdooi de vellen hartige bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Beleg daarna de quichevorm met de vellen (tip: druk de randen goed aan).
  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
  4. Kook de asperges 5 minuten.
  5. Snipper de ui.
  6. Meng de eieren en kookroom in een kom en voeg de ui, verse peterselie, peper en zout toe.
  7. Beleg de bodem van de quichevorm met de gerookte zalm en de asperges. Giet daarna het ei-kookroommengsel eroverheen. Strooi er daarna de geraspte kaas over.
  8. Kook de hartige aspergetaart in 25 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram