arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Universkin Personal skincare

ZIN of ONZIN: personal skin care

Als je erover nadenkt is het eigenlijk best vreemd dat er bijna alleen kant-en-klare huidverzorgingsproducten verkrijgbaar zijn. Elke huid is anders met elk zijn eigen behoefte. Personal skin care is het antwoord. En helemaal van nu.

Een persoonlijk serum met ingrediënten die speciaal zijn samengesteld op basis van de behoeften van jouw huid? Heeft dat zin of is het onzin?

iDDNA, Universkin of IOMA: zomaar een aantal merken die gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten aanbieden. Geen crème voor de massa, maar unieke producten met actieve ingrediënten die perfect passen bij jouw huid.

Perfect fit

Met behulp van een speekseltest, huidschilfers en/of een uitgebreide huidanalyse door een dermatoloog wordt gekeken naar welke ingrediënten je huid nodig heeft.
Denk aan het verminderen van acne, veroudering, pigmentatie, rosacea of het verbeteren van de elasticiteit, hydratatie, een vette huid, geoxideerde huid, of het herstellen van een vale teint. Of een combinatie van meerdere huidproblemen. De mogelijkheden van personal skin care zijn eindeloos.

De formules trouwens ook. iDDNA werkt met 7140 verschillende biomarkers en Universkin kan met 19 verschillende actieve ingrediënten maar liefst 1159 verschillende combinaties maken in 57 verschillende sterktes.

Klaar terwijl u wacht

Skin care op maat is verser dan vers. Om de werkzaamheid van je persoonlijke crème te kunnen garanderen wordt het product in veel gevallen gemaakt waar je bij staat.
En de persoonlijke begeleiding gaat verder dan het samenstellen van een serum of crème. Elke 6 à 8 weken wordt je huid opnieuw beoordeeld en zo nodig wordt ook de persoonlijke formule aangepast aan de (verbeterde) conditie van je huid, je levensstijl of aan het seizoen.

Prijzig?

Personal skin care klinkt duur, maar een crème op maat wordt steeds betaalbaarder. Ook voor de gewone medemens. iDDNA hanteert prijzen vanaf € 185,-, bij IOMA betaal je € 125,- voor een gepersonaliseerde crème en bij Universkin rekent € 60,- voor het basisserum en per toegevoegd actief ingrediënt € 20,-.

Bovendien biedt Universkin de Nexultra-lijn bij het serum. 3 verschillende crèmes die als dag- en tevens nachtcrème fungeren met peptiden (acetyl tetrapeptide 2, trifluoracetyl tetrapeptide, hyaluronzuur, omega 3 en vitamine E) à € 60,-.

Waar te koop?

Bij persoonlijke huidverzorging hoort persoonlijk advies. De meeste producten koop je dan ook niet online. En vanwege de hoge concentratie van de actieve ingrediënten en de intake die door een arts gedaan dient te worden, zijn de producten meestal ook niet te koop bij de detailhandel.

De verkooppunten van iDDNA vind je op de website en hetzelfde geldt ook voor IOMA. Het persoonlijke serum van Universkin kun je in Nederland op drie plekken laten samenstellen: FYEO Medical in Eersel, Biutifull in IJsselstein en bij dermatoloog dr. Njoo in Amersfoort.

Furrow op Instagram